• Gratis thuisbezorgd vanaf €70,-

  • Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Hoogwaardige kwaliteit. Dat proef je!

Longhaas met chimichurri van de BBQ

Chefkok Inamood, woensdag 02 februari 2022

Longhaas is een perfect stuk vlees om te bereiden op de BBQ. Serveer de longhaas samen met een zelfgemaakte chimichurri en je krijgt de perfect combinatie. Longhaas hoef je alleen heel even te grillen op de BBQ, boven directe hitte. Sommige grillen zelfs de longhaas direct op de houtskool. Wij hebben echter de longhaas gewoon gegrild op het rooster.

Longhaas is net als bavette een snit met een lange grove draad. De longhaas is een werkspier en is goed dooraderd. Het vlees is minder mals dan andere delen van een rund maar bevat super veel smaak. Standaard is de longhaas voorzien van een tussenzeen. Wij hebben echter de tussenzeen reeds verwijderd en de longhaas gesplitst. Dit scheelt werk met schoonmaken en hierdoor krijg je twee mooie stukken longhaas.

Ingrediënten

  • longhaas
  • 100 ml olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 kleine ui
  • 10 takjes verse tijm
  • 1 bosje verse oregano
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje bieslook
  • 1 Spaanse peper
  • zout en versgemalen peper
  • 1 theelepel mosterd

longhaas bereiden

Voorbereiding

  1. Haal ten eerste de longhaas twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder vervolgens de verpakking en verwijder eventueel vlies wat nog aanwezig is. De longhaas wordt door ons reeds gesplitst en schoongemaakt.
  3. Dep daarna het vlees droog en breng op smaak met een beetje zout.
  4. Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  5. Verwijder de blaadjes van de tijm en snipper fijn samen met de andere kruiden. Je kunt er ook voor kiezen om alles in de keukenmachine te doen en fijn te malen.
  6. Snijd de peper door de helft en verwijder de zaadjes en snijd de peper vervolgens fijn.
  7. Neem een kom en meng hierin alle ingrediënten voor de chimichurri en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper. Het lekkerste is als deze saus en dag heeft gestaan in de koeling.

longhaas bereiden bbq

Bereiding longhaas BBQ

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën.
  2. Sluit vervolgens de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 250 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
  3. Leg daarna de longhaas op het rooster boven het directe gedeelte van de barbecue. Grill beide zeiden voor een aantal minuten tot de longhaas mooi verkleurd is. Verplaats de longhaas eventueel naar het indirecte gedeelte en controleer de kerntemperatuur. Bij 56 graden kun je de longhaas van de barbecue halen. Laat het vlees voor ongeveer 5 minuten rusten.
  4. Snijd ten slotte het vlees aan en serveer samen met de chimichurri.

Succes met de bereiding!

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?