• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 45 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
entrecote met ratatouille

Een heerlijk stuk rundvlees!

Entrecote met Ratatouille is een BBQ recept wat ik regelmatig maak en dacht laat ik het nu eens met jullie delen. Entrecote vindt ik naast de rib-eye een heerlijke steak die ik altijd bereid volgens de reverse sear methode.

4 personen

    Ingrediënten voor 4 personen

    Ingrediënten

    • 1 kg entrecote
    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 eetlepels verse rozemarijn
    • olijfolie
    • 2 eetlepels verse tijm
    • zout en versgemalen peper

    Ingrediënten ratatouille

    • 1 rode ui
    • 1 courgette
    • 2 tomaten
    • 1 gele paprika
    • balsamico azijn
    • zout en versgemalen peper

    Geen gedoe met dry-rubs maar lekker basic met alleen zout en versgemalen peper of met een lekkere marinade met alleen verse kruiden. In dit recept maak ik gebruik van een kruiden marinade die je lekker 24 uur vooraf laat intrekken in het vlees. Het zout en versgemalen peper voeg ik nog niet toe aan de marinade. Kruiden met zout en versgemalen peper kun je het beste zo’n 30 minuten voordat je gaat grillen doen. Hou je niet van een bittere smaak, laat dan de peper achterwegen tot het moment dat je gaat serveren.

    Info: Entrecote is een biefstuk met een lekker randje vet uit de rug gesneden tussen de ribben. Snij je de dunne lende mét ossenhaas en been, dan heb je een T-bone. Entrecote is er van varken, rund en kalf. Het is voor veel vleesliefhebbers het meest smakelijke vlees. Het is mals vanwege het feit dat de spier bij leven niet veel werk heeft verricht.

    Wijn tips: Bij entrecote past natuurlijk het beste een mooie rode wijn maar ik ga het liefste voor een speciaal bier bij een gerecht als dit. Persoonlijk hou ik van een Leffe Tripel Blond en drink deze heel graag bij een mooie steak.

    Voorbereiding Marinade

    1. Start met de marinade een dag van te voren zodat de kruiden goed in het vlees kunnen trekken.
    2. Snipper de ui en de knoflook en snij de verse rozemarijn en tijm fijn.
    3. Schenk in een kommetje wat olijfolie en voeg hieraan de ui, knoflook, rozemarijn en tijm toe.
    4. Meng alles goed door elkaar en snij vervolgens het vlees in 4 mooie plakken van minimaal 3 cm dik.
    5. Wrijf de entrecote aan beide zijden in met het mengsel en leg deze in een schaal en dek het af met vershoudfolie.
    6. Zet het vlees afgedekt in de koeling maar vergeet deze niet minimaal 1 uur voor het barbecueën uit de koeling te halen zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

    Voorbereiding Ratatouille

    1. Snij de ui in halve ringen.
    2. Was de paprika en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
    3. Snij de paprika, courgette en tomaten in blokjes.

    Bereiding Entrecote op de BBQ

    1. Verwijder de uien en knoflook van de entrecote en kruid deze met zout en versgemalen peper. Doe dit ongeveer 30 minuten voordat je de entrecote gaat grillen op de barbecue.
    2. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 120 graden.
    3. Leg de entrecote op het grillrooster boven het indirecte gedeelte en voorzie eentje van een kerntemperatuurmeter.
    4. Afhankelijk van het type barbecue kan de skillet op de barbecue met wat olie en de uien boven het directe gedeelte of net iets ernaast dat het niet te hard gaat.
    5. Voeg na een aantal minuten de paprika toe en roer alles goed door elkaar.
    6. Als de kerntemperatuur van de entrecote 45 graden is gaan we beginnen om ze af te grillen op de BBQ boven het directe gedeelte. Wat ik vaak doe is een brikettenstarter klaar houden met wat extra kolen.
    7. Voeg in de tussen tijd nog even de courgette en de tomaten toe aan de ratatouille en kruid het geheel met zout, versgemalen peper en een beetje balsamico azijn.
    8. Het mooiste is als de barbecue beschikt over een gietijzeren rooster zodat het vlees mooie grill marks krijgt.
    9. Plaats de kolen onder het rooster en grill de entrecote aan beide zijden nog even 2 minuten.
    10. Leg de entrecote nog even 5 minuten in de aluminiumfolie om te rusten zodat het vlees nog even kan ontspannen.
    11. Plaats nu de skillet boven het directe gedeelte en grill de ratatouille tot de courgette gaar is maar nog wel een bite heeft.
    12. Nu is het tijd om alles te serveren en de entrecote van de BBQ aan te snijden.

    Serveer tip: Bij dit gerecht serveerde ik aardappelrozetjes en gegrilde kastanjechampignons in kruidenboter of verse kruiden.

    Eet smakelijk!

    Wat vond je ervan?
    Recept delen
    Altijd handig!
    Dit vonden anderen van dit recept
    (0)
    Volg onze socials!
    10% korting!