• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
hele zalm op de BBQ

Geniet van een geweldig pasta gerecht!

Een heerlijk gerecht om te bereiden is een hele zalm op de BBQ. Serveer er een makkelijke tagliatelle recept bij en je hebt een geweldig gerecht. Je kunt ervoor kiezen om de hele zalm te bereiden in zijn geheel op de BBQ of juist te verdelen in vier stukken. Wij hebben ervoor gekozen om de zalm te bereiden in zijn geheel en te bakken op een plancha. Op deze manier blijft de huid niet plakken aan het rooster en wordt lekker krokant. Je kunt ervoor kiezen om de tagliatelle te bereiden op het fornuis of ook lekker buiten in een skillet op de BBQ.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 hele zalm
 • 1 citroen
 • 500 gram tagliatelle
 • 250 gram cherrytomaten
 • 2 sjalotten
 • 400 gram verse spinazie
 • 2 teentjes knoflook
 • 250 gram kruidenkaas
 • olijfolie
 • zout en versgemalen peper

Onze zalm zijde is al klaar voor bereiding. De huid is al geschubd waardoor deze direct klaar is voor gebruik.

Bereiding zalm in de oven of fornuis

Je kunt de zalm naast op de barbecue natuurlijk ook bereiden in de oven of op het fornuis. Door de omvang van de zalm is het handig om de zalm in vier stukken te snijden als je ervoor kiest om deze te bereiden in een pan. Bak de zalm dan eerst in een beetje olie op de vleeszijde en bak daarna verder op de huid tot deze mooi krokant is. Je kunt ook ook de huid insnijden zodat je een betere warmte verdeling krijgt tijdens de bereiding waardoor de zalm gelijkmatig kan garen vanbinnen.

Naast dit kun je een zalm natuurlijk ook bereiden in een oven. Leg de zalm in een ovenschaal of bakplaat met een beetje olijfolie en stel de oven in op 140 graden. Gaar de zalm tot een kerntemperatuur van rond de 52 graden. De temperatuur van 140 graden zorgt ervoor dat de eiwitten in de zalm niet stollen waardoor de zalm mooi van kleur blijft. Persoonlijk hebben wij er geen probleem mee dat de eiwitten stollen maar veel mensen vinden dit er onsmakelijk uitzien. Je kunt de oven zelfs nog lager instellen om er zeker van te zijn. Het nadeel is dat de huid hierdoor niet krokant wordt.

Dat is de rede waarom wij voor een plancha hebben gekozen om de hele zalm op te bereiden op de BBQ. Op deze manier wordt de huid mooi krokant tijdens de bereiding.

Voorbereiding

 1. Haal ten eerste de zalm uit de vriezer en laat de zalm minimaal 1 dag ontdooien in de koeling.
 2. Verwijder vervolgens de verpakking van de zalm en dep de zalm droog met keukenpapier. Snijd eventueel de zalm in vier gelijke delen of kies ervoor om de zalm in zijn geheel te bereiden.
 3. Wrijf de zalm in met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Rasp de schil van de citroen over de zalm en dek af tot gebruik.
 4. Snijd de cherrytomaten door de helft.
 5. Pel ten slotte de sjalotten en de ui en snipper fijn.

Bereiding hele zalm op de BBQ

 1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de roosters. We gaan namelijk direct barbecueën. Het makkelijkste is om de zalm te bereiden in zijn geheel op een plancha of in een skillet. Hierdoor weet je zeker dat de huid niet gaat plakken aan het rooster.
 2. Sluit vervolgens de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 140 graden en sluit de schuiven bijna helemaal en zorg dat de temperatuur stabiel is in de kamado.
 3. Schenk daarna een beetje olijfolie op de plancha en leg de zalm het de huid zijde op de plancha en sluit de deksel.
 4. Bak de zalm tot een kerntemperatuur van rond de 52 graden.
 5. Kook de tagliatelle beetgaar in kokend water.
 6. Plaats een skillet op het rooster na ongeveer 20 minuten en schenk een beetje olijfolie in de skillet.
 7. Fruit de sjalot en de knoflook in ongeveer 5 minuten tot ze glazig zijn.
 8. Voeg de spinazie beetje voor beetje toe en tot deze een geslonken is.
 9. Bak daarna heel even de cherrytomaten mee en roer de kruidenkaas door de groenten.
 10. Wacht tot de kruidenkaas gesmolten is en voeg de tagliatelle toe en hussel alles door elkaar tot de tagliatelle geheel bedekt is met de kruidenkaas. Proef de tagliatelle en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
 11. Serveer ten slotte de tagliatelle samen met de hele zalm.

Ben je opzoek naar andere gerechten die je kunt bereiden op een kamado? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie kamado recepten waar je een compleet overzicht vindt van alle recepten.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!