Voordelig Vlees
Bekijk onze acties!
Kortingen tot 50%
Bekijk de actie! Hele zalm op de BBQ met tagliatelle
Chefkok Inamood | 15 februari 2022
Recept printenVoor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Hoogwaardige kwaliteit .
Een heerlijk gerecht om te bereiden is een hele zalm op de BBQ. Serveer er een makkelijke tagliatelle recept bij en je hebt een geweldig gerecht. Je kunt ervoor kiezen om de hele zalm te bereiden in zijn geheel op de BBQ of juist te verdelen in vier stukken. Wij hebben ervoor gekozen om de zalm te bereiden in zijn geheel en te bakken op een plancha. Op deze manier blijft de huid niet plakken aan het rooster en wordt lekker krokant. Je kunt ervoor kiezen om de tagliatelle te bereiden op het fornuis of ook lekker buiten in een skillet op de BBQ.
Onze zalm zijde is al klaar voor bereiding. De huid is al geschubd waardoor deze direct klaar is voor gebruik.
Je kunt de zalm naast op de barbecue natuurlijk ook bereiden in de oven of op het fornuis. Door de omvang van de zalm is het handig om de zalm in vier stukken te snijden als je ervoor kiest om deze te bereiden in een pan. Bak de zalm dan eerst in een beetje olie op de vleeszijde en bak daarna verder op de huid tot deze mooi krokant is. Je kunt ook ook de huid insnijden zodat je een betere warmte verdeling krijgt tijdens de bereiding waardoor de zalm gelijkmatig kan garen vanbinnen.
Naast dit kun je een zalm natuurlijk ook bereiden in een oven. Leg de zalm in een ovenschaal of bakplaat met een beetje olijfolie en stel de oven in op 140 graden. Gaar de zalm tot een kerntemperatuur van rond de 52 graden. De temperatuur van 140 graden zorgt ervoor dat de eiwitten in de zalm niet stollen waardoor de zalm mooi van kleur blijft. Persoonlijk hebben wij er geen probleem mee dat de eiwitten stollen maar veel mensen vinden dit er onsmakelijk uitzien. Je kunt de oven zelfs nog lager instellen om er zeker van te zijn. Het nadeel is dat de huid hierdoor niet krokant wordt.
Dat is de rede waarom wij voor een plancha hebben gekozen om de hele zalm op te bereiden op de BBQ. Op deze manier wordt de huid mooi krokant tijdens de bereiding.
Ben je opzoek naar andere gerechten die je kunt bereiden op een kamado? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie kamado recepten waar je een compleet overzicht vindt van alle recepten.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.