• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 120 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 12 personen
Keuken Barbecue
cinnamon rolls

Kaneelbroodjes, hmmmm!

Cinnamon rolls bereid op de barbecue is super eenvoudig wanneer je een skillet gebruikt. In Nederland noemen we het ook wel kaneelbroodjes en zijn perfect geschikt om te maken voor bij de koffie. Wij hebben een variant gemaakt door ze te vullen met appels en het toevoegen van appelcider.

12 personen

Ingrediënten voor 12 personen

Ingrediënten deeg

  • 175 ml appelcider, kamertemperatuur
  • 7 gram droge gist
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 125 ml melk, kamertemperatuur
  • 1 groot ei, kamertemperatuur
  • 1 grote eidooier, kamertemperatuur
  • 45 gram lichtbruine suiker
  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel fijn zeezout
  • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 3/4 theelepel gemalen kaneel
  • 6 eetlepels ongezouten boter, kamertemperatuur

Ingrediënten vulling en frosting

  • 2 gehakte Granny Smith-appels
  • 3 eetlepels appelcider
  • snufje fijn zeezout
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 60 gram lichtbruine suiker
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 eetlepels gemalen kaneel
  • 80 gram ongezouten boter, kamertemperatuur
  • 100 gram mascarpone
  • 60 gram ongezouten boter
  • 200 gram poedersuiker
  • 1/4 theelepel gemalen kaneel

Om dit gerecht helemaal af te maken smeren we na de bereiding de cinnamon rolls nog in met een frosting. Door het toevoegen van appels en de appelcider is het een recept geworden met een herfst karakter. Het recept is even wat werk omdat er diverse handelingen nodig zijn en het deeg moet natuurlijk rijzen. Als het goed is krijg je uit de samenstelling van het deeg ongeveer 12 cinnamon rolls maar dit is afhankelijk van hoe dit je ze snijd.

Je kunt het recept ook reeds voorbereiden en wanneer je klaar bent met het hoofdgerecht kun je de rest warmte gebruiken van de barbecue om de cinnamon rolls te bereiden.

Voorbereiding deeg

  1. Activeer eerst de gist door deze te mengen met de appelcider en een theelepel suiker. Laat dit rusten voor ongeveer 5 minuten.
  2. Mix vervolgens in een keukenmachine de gist samen met de melk, ei, eigeel en de bruine suiker.
  3. Meng in een kom de bloem samen met de nootmuskaat, kaneel en het zout.
  4. Voeg 1/3 van het bloem toe aan het mengsel en mix op lager snelheid tot alles goed gemengd is. Voeg vervolgens weer 1/3 toe samen met 6 eetlepels boter en mix langzaam. Mix vervolgens de rest van de bloem door het mengsel tot je een mooie deeg hebt. Het deeg moet loslaten van de kom. Wanneer dit niet gebeurd kun je iets meer bloem toevoegen.
  5. Dek de kom af met vershoudfolie en laat voor ongeveer 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

Voorbereiding vulling

  1. Schil de appels en snijd in kleine blokjes.
  2. Meng in een kom de appelcider, zout en kaneel met de appelblokjes en zet weg tot gebruik.
  3. Rol het deeg uit op een werkblad wat voorzien is van meel tot een dikte van ongeveer 5 mm.
  4. Mix de bruine suiker met kaneel en strooi over het deeg.
  5. Laat de appelblokjes goed uitlekker door ze bijvoorbeeld in een zeef te schenken.
  6. Verdeel de appelblokjes over het deeg en rol het deeg op tot een worst.
  7. Snijd het deeg in 12 gelijke stukken en leg vervolgens in de skillet die voorzien is van een laagje boter met bloem. Op deze manier blijven de kaneelbroodjes niet plakken aan de skillet na de bereiding.
  8. Dek de skillet af en laat voor ongeveer 30 minuten rijzen.

Bereiding cinnamon rolls

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats beide plate setter en de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën. Sluit de deksel en regel de temperatuur naar 180 graden.
  2. Open de kamado en plaats de skillet op het rooster en sluit de deksel voor ongeveer 30 minuten.
  3. Controleer na 30 minuten of de kaneelbroodjes goudbruin zijn en controleer op de kerntemperatuur rond de 85 graden is.
  4. Haal de skillet van het rooster met barbecue handschoenen aan en laat afkoelen voor ongeveer 10 minuten. Daarna kun je de kaneelbroodjes makkelijk uit de skillet halen.
  5. Mix de mascarpone samen met de boter en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe met de kaneel.
  6. Serveer de cinnamon rolls door ze in te strijken met de frosting en serveer direct.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!