• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 45 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Wild
hertenrack bbq

Geniet van een geweldig wild recept!

Een heerlijk gerecht met hertenrack in een kruidenkorst en zoete aardappelpuree met gestoofde sjalotten. De hertenrack hebben we bereid op de BBQ. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het vlees te garen in de oven. Het is een feestelijk gerecht wat perfect geschikt is voor de feestdagen.

4 personen

    Ingrediënten voor 4 personen

    Hertenrack ingrediënten

    • 1 hertenrack
    • 2 eetlepels honing
    • 1 eetlepel mosterd
    • 3 witte boterhammen
    • verse peterselie
    • verse dragon
    • verse tijm
    • verse rozemarijn
    • olijfolie
    • zout en versgemalen peper

    Overige Ingrediënten

    • 4 zoete aardappelen
    • 50 gram boter
    • snufje kaneel
    • 2 eetlepels sinasappelsap
    • honing naar smaak
    • zout en versgemalen peper
    • 10 sjalotten
    • 2 eetlepels honing
    • 2 eetlepels balsamicoazijn
    • 200 ml bouillon
    • olijfolie

    Een hertenrack bereiden op de BBQ is helemaal niet moeilijk gezien je deze in zijn geheel indirect gaart met de kruidenkorst. Wanneer je een keukenmachine hebt is de kruidenkorst heel snel gemaakt.

    Ben je opzoek naar wild vlees? Kijk dan eens tussen ons uitgebreide assortiment gezien we diverse soorten wild vlees hebben. Naast dit hebben we voor de meeste soorten vlees ook een heerlijk recept ter inspiratie.

    Voorbereiding hertenrack

    1. Haal ten eerste de hertenrack een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
    2. Verwijder vervolgens de verpakking en verwijder met een scherp mes de zeen op het vlees.
    3. Zet de oven aan en rooster het brood een beetje tot het iets droger is. Snijd het brood in blokjes en verwijder de blaadjes van de verse kruiden. Plaats het brood en de kruiden in een mixer en mix grof.
    4. Neem een kommetje en meng de mosterd samen met de honing.
    5. Breng ten slotte de hertenrack op smaak met zout en versgemalen peper en strijk in met de honing en mosterd. Strooi het kruidenmengsel op de hertenrack zodat je een mooie korst krijgt.

    Bereiding aardappelpuree en gestoofde sjalotten

    1. Je kunt ervoor kiezen om alles op de barbecue te maken. Het is echter lastig met de gestoofde sjalotten. Dit doordat je de sjalotten op een lage temperatuur bereid.
    2. Wrijf daarna de zoete aardappelen in met olijfolie en leg op de BBQ of in de oven op een temperatuur van rond de 180 graden. Dit duurt ongeveer een uur afhankelijk van de dikte.
    3. Haal de aardappelen van de BBQ wanneer ze zacht zijn en voeg de kruiden, boter en de sinaasappelsap toe en pureer tot je een fijne puree hebt. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
    4. Pel de sjalotten en snijd eventueel door de helft.
    5. Zet vervolgens een pan op het vuur en fruit de sjalotten even aan in een beetje olijfolie.
    6. Schenk ten slotte de bouillon bij de sjalotten samen met de honing en de balsamicoazijn. Breng aan de kook en stoof met deksel voor ongeveer 20 minuten.

    Bereiding hertenrack op de BBQ

    1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de plate setters en de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën.
    2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 200 graden en sluit daarna de schuiven tot de temperatuur stabiel blijft in de kamado. Laat ze wel een stukje open zodat er een luchtdoorstroming blijft en de houtskool niet uitgaat.
    3. Leg de hertenrack op het rooster en sluit de deksel van de BBQ.
    4. Voorzie het vlees eventueel van een kerntemperatuurmeter en stel deze in op 55 graden.
    5. Wanneer het vlees een kerntemperatuur heeft van 55 graden haal je het van de BBQ.
    6. Laat ten slotte het vlees ongeveer 15 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd het vlees tussen de botten.
    7. Serveer met de zoete aardappelpuree en de gestoofde sjalotten.

    Eet smakelijk!

    Wat vond je ervan?
    Recept delen
    10% korting!