• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 120 minuten
Aantal porties 8 personen
Keuken Lente
gyros oven

Een makkelijk ovengerecht!

Maak het jezelf makkelijk als je voor meerdere mensen een makkelijk gerecht wilt maken met deze gyros toren uit de oven. Je marineert het varkensvlees een dag voor de bereiding zodat de procureur een heerlijke smaak krijgt.

8 personen

Ingrediënten 8 personen

Ingrediënten gyros

  • 2 kg procureur
  • 2 rode paprika's
  • 2 uien
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • ijsbergsla
  • XL wraps
  • knoflooksaus

Ingrediënten marinade

  • 100 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel zout
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel komijn
  • 2 eetlepels oregano
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 theelepel uienpoeder

Wij maakten zelf een lekkere marinade voor dit recept die mooi op smaak is. Wil je het gerecht wat pittiger maken voeg dan wat chilipeper toe aan de marinade. Heb je niet alle kruiden in huis? Maak het jezelf dan makkelijk om een dry rub te gebruiken of koop een potje gyros kruiden.

In dit recept gebruiken wij procureur maar het is ook super lekker als je deze gyros toren maakt met kippendijen. Maak hiervoor de kippendijen eerst schoon en marineer in dezelfde marinade als de procureur.

Marineren procureur

  1. Haal de procureur 2 dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder na de eerste dag de verpakking en snijd het vlees in plakken van ongeveer 1,5 centimeter.
  3. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en leg hierin de procureur en meng de marinade goed door de procureur.
  4. Neem een ziplock zak en leg hierin alle procureurlappen. Leg de ziplock zak in de koeling voor 24 uur zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken.

Bereiding gyros uit de oven

  1. Maak de paprika’s schoon en snijd door de helft.
  2. Pel de ui en snijd deze door de helft omdat we deze gaan gebruiken als voet en voor de top van de gyros toren.
  3. Neem een lange dikke prikker of net als wij een metalen spies en rijg deze door de ui. Plaats de ui met spies in een ovenschaal en zorg dat deze stabiel is.
  4. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 170 graden.
  5. Rijg vervolgens het vlees aan de spies en na een aantal lagen vlees de paprika. Maak het af met de ui aan de top.
  6. Plaats de gyros toren in de oven en sluit de oven tot de kerntemperatuur van het vlees rond de 63 graden is. Bij ons duurde dit ongeveer 2 uur.
  7. Snijd in de tussentijd de tomaten en de komkommer in plakjes. Snijd de ijsbergsla grof.
  8. Haal de gyros toren uit de oven en snijd rondom met een scherp mes. Serveer alles in kommetjes op tafel zodat iedereen een heerlijke wrap kan vullen met gyros.

Op onze site vind je nog meer recepten met procureur zoals:

Procureur rollade bereiden in de oven en pulled pork maken op de BBQ

 

 

 

 

 

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!