• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Zomer
Lamshaas recept

Een eenvoudig smaakvol gerecht!

Een heerlijk en gezond recept om te bereiden voor door de week is lamshaas met couscous. Het is echt een geweldige combinatie en perfect voor de lente of voor de zomer. De noten geven een lekkere bite aan het recept en de abrikozen maken het helemaal af. Je kunt de couscous warm eten of koud als een salade.

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten lamshaas

  • 1 lamshaas
  • verse tijm
  • verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook

Ingrediënten couscous

  • 150 gram hazelnoten
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 200 gram couscous
  • 200 ml water
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 100 gram diepvrieserwten
  • 150 gram feta
  • verse peterselie
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Het leuke aan couscous is dat je makkelijk kan variëren met andere groenten. Wanneer je iets niet lekker vindt verander je de groenten gewoon. Het is ook altijd lekker om rozijnen toe te voeren aan het recept en deze te vervangen voor de abrikozen. De abrikozen maken het gerecht iets zoeter wat wij persoonlijk heel lekker vinden.

Bereiding lamshaas recept

  1. Haal ten eerste de lamshaasje een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat het vlees langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder vervolgens de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier. Maak daarna de lamshazen schoon door het vlies te verwijderen en harde stukken vet.
  3. Kruid het vlees met zout en versgemalen peper.
  4. Pel de knoflook en plet deze fijn.
  5. Zet een pan op het vuur met olijfolie en bak op laag vuur de knoflook met een takje tijm en rozemarijn.
  6. Verwijder de tijm, rozemarijn en de knoflook en zet het vuur hoger. Bak hierin de lamshaasjes rondom bruin tot een kerntemperatuur van 50 graden.
  7. Laat ten slotte de lamshazen ongeveer 5 minuten rusten en snijd in plakken. Serveer het vlees samen met de couscous salade.

Bereiding Couscous

  1. Hak ten eerste de hazelnoten en de abrikozen grof. Dit kan in een keukenmachine maar let op dat je ze niet te fijn hakt maar grof.
  2. Pel vervolgens de uien en knoflook en snijd fijn.
  3. Zet daarna een pan op laag vuur met een laagje olijfolie en sauteer de ui met knoflook voor ongeveer 15 minuten.
  4. Maak in de tussentijd de wortel schoon en snijd de wortel en de courgette in plakjes van ongeveer 5 milimeter.
  5. Verwijder de kop van de paprika en verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  6. Voeg vervolgens de couscous toe aan de ui en knoflook met een verkruimeld blokje groentebouillon en roer dit goed door elkaar.
  7. Giet 200 ml water bij de couscous en roer door elkaar. Dek af al laat ongeveer 5 minuten staan zodat de couscous het water kan absorberen.
  8. Meng in een kom de couscous met het noten mengsel en de gesneden groeten.
  9. Schud vervolgens de couscous in een stoommandje of in een grote zeef.
  10. Zet daarna een pan met ongeveer 500 ml water op het vuur en breng aan de kook.
  11. Plaats de zeef op de pan en leg er een deksel op en stoom de couscous voor ongeveer 17 minuten tot de groenten gaar zijn.
  12. Proef de couscous en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  13. Snijd ten slotte de feta in blokjes en snipper de peterselie fijn. Verdeel de feta over de couscous en maak het af met de peterselie en gesneden lamshaas.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!