Pulled pork van de gas BBQ
Chefkok Inamood | 09 maart 2023
Recept printenKies zelf de gewenste leverdag
Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Pulled pork bereiden op een gas BBQ waarom niet? Het is helemaal niet moeilijk en je kunt er zelfs een rooksmaak aangeven door gebruik te maken van een smokerbox of smoke tube. De smokerbox vul je met houtsnippers en in een smoke tube gaan pellets. Beide zijn in diverse smaken verkrijgbaar en geven dus een rooksmaak aan je vlees. Kies een rooksmaak die jezelf lekker vindt, en op de achterzijde van de zakken staat vaak voor welk soort vlees de smaak geschikt is.
Wanneer je pulled pork wilt gaat bereiden op een gas BBQ wijkt het niet veel af ten opzichte van een houtskool BBQ. Het enige verschil is de brandstof die je gebruikt. Zorg ervoor dat je voldoende gas in je tank hebt voor een sessie van ongeveer 8 tot 10 uur. Ga je pulled pork bereiden op een kamado dan is het recept NOSKOS pulled pork precies wat je zoekt.
Je hebt natuurlijk verschillende gasbarbecues van Weber, sommige hebben twee branders en andere hebben er meer. Het is belangrijk dat jouw gasbarbecue meerdere branders heeft en het liefste drie of vier zodat je niet teveel last hebt van stralingswarmte van de branders die aan zijn tijdens de bereiding.
Pulled pork bereiden we indirect op de gasbarbecue net als bij een houtskool BBQ. Bij een gasbarbecue zet je de buitenste branders aan en plaats je de procureur in het midden van de BBQ. Heeft je gasbarbecue maar één brander? Dan plaats je de procureur boven de brander die uit is. Het is dan wel belangrijk dat je af en toe het vlees draait zodat beide zijden gelijkmatig kunnen garen.
Tijdens het roken van de procureur moet je erop letten dat je voldoende rook krijgt. Houd daarom de smokerbox in de gaten en wanneer je ziet dat er geen rook meer komt vul je de smokerbox bij. Zelf heb ik de Weber Genesis II EP-335 wat een gasbarbecue is met vier branders. Ik merkte tijdens de bereiding dat één smokebox eigenlijk niet voldoende is. De volgende keer plaats ik er twee zodat ik voldoende rook krijg tijdens de bereiding.
Je gaat in totaal ongeveer 3 uur roken en daarna pak je de procureur in met slagerspapier of aluminiumfolie. Het grote verschil tussen inpakken of juist niet inpakken is de bereidingstijd. Door het inpakken verkort je de bereidingstijd en men zegt dat daardoor ook het vlees sappiger blijft. Zelf nog nooit het verschil geprobeerd maar dat ga ik misschien nog wel een keer uitproberen. Het verschil tussen slagerspapier en aluminiumfolie is dat slagerspapier ademt en aluminiumfolie niet. Je krijgt daarom bij slagerspapier een mooiere bark zoals wij dat noemen en met aluminiumfolie stoom je het vlees meer. Hierdoor zie je ook vaak dat ze de procureur nog een uur op de BBQ leggen en inwrijven met saus. Het voordeel van aluminiumfolie is dat deze de kortste bereidingstijd heeft maar persoonlijk kies ik tegenwoordig altijd slagerspapier.
Het injecteren van de procureur is een persoonlijke keuze en dit keer heb ik het niet gedaan. Het vlees had een mooie marmering en voldoende vet waardoor ik ervoor heb gekozen om het niet te doen. Injecteren doe je eigenlijk om het vlees smaak te geven zoals het marineren. Vet heeft ook smaak en lost op tijdens de bereiding. Of je het nu wel of niet doet daar zijn de meningen over verdeeld. Je kunt beide eens proberen en proeven wat voor jou het beste werkt.
Ben je nog opzoek een geweldig gerecht met procureur? Dan is gyros van het spit misschien iets voor jou. Het is super makkelijk en de bereiding is korter dan bij pulled pork.
Maak er genoeg zodat iedereen kan genieten van het heerlijke broodje pulled pork van de gas BBQ.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.