• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 180 minuten
Aantal porties 8 personen
Keuken Kerstrecepten
procureur rollade oven

Een heerlijk herfst gerecht!

Een heerlijke procureur rollade bereiden in de oven met een vulling van champignons en diverse kruiden. Een perfect gerecht voor de herfst of winter. Ideaal wanneer je vrienden of familie op het eten krijgt. Een mooi groot stuk gebraden vlees uit de oven kun je namelijk al uren vooraf voorbereiden. Hierdoor hoef je het vlees alleen nog aan te braden en in de oven te plaatsen. Met de bijgerechten kun je het jezelf makkelijk maken of juist helemaal uitpakken.

8 personen

Ingrediënten 8 personen

  • 1 procureur 2 kg
  • 800 gram champignons
  • 2 paprika's
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • verse tijm
  • verse rozemarijn
  • mosterd
  • dry rub
  • roomboter
  • zout en versgemalen peper

Procureur is een mooi stuk varkensvlees waar wij vaak pulled pork van maken. Je kunt er echter veel meer zoals een procureur rollade maken en deze bereiden in de oven of op de BBQ. Wij hebben het gerecht dit keer bereid in de oven maar dit kan natuurlijk ook gewoon in de barbecue. Dan gaar je eerst indirect en grilt het vlees nog even af aan het eind voor een mooie kleur.

Wil je dit heerlijke gerecht ook bereiden?

Wil je ook procureur kopen om dit heerlijke gerecht te bereiden? Vergeet dan niet om het product in je winkelwagen te plaatsen!

Voorbereiding procureur rollade

  1. Haal de procureur twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog.
  3. Maak de champignons schoon en snijd in kleine blokjes.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in kleine blokjes.
  5. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.
  6. Verwijder de blaadjes van de verse kruiden en snijd fijn.
  7. Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie en bak hierin de uien glazig.
  8. Voeg de knoflook toe en de paprika en bak tot de paprika bijna gaar is.
  9. Bak ten slotte de champignons heel even mee en breng op smaak met de verse kruiden, zout en versgemalen peper.
  10. Laat de vulling voor de rollade afkoelen en goed uitlekker in een zeef.
  11. Vlinder de procureur door deze eerst door de helft te snijden en ongeveer 2 centimeter voor het einde te stoppen. Klap het vlees open en snijd nogmaals door de helft richting de buitenzijde en stop 2 centimeter voor het einde.
  12. Vul de procureur met het mengsel en rol op tot een rollade en bind vast met slagerstouw.
  13. Wrijf de buitenzijde van rollade in met mosterd en breng op smaak met een lekker dry-rub.
  14. Dek het vlees af en zet voor minimaal twee uur in de koeling.

Bereiding procureur rollade in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden.
  2. Zet een pan op het vuur en smelt hierin een klont boter.
  3. Bak het vlees rondom goudbruin en haal het uit de pan.
  4. Leg het vlees in een ovenschaal en plaats in de oven tot een kerntemperatuur van 70 graden. Afhankelijk van het gewicht en de begin temperatuur van het vlees kan dit ongeveer 2,5 tot 3 uur duren.
  5. Haal de procureur rollade uit de oven bij de juiste kerntemperatuur en laat heel even rusten.
  6. Snijd het vlees in plakken en serveer samen met diverse bijgerechten.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!