• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 1 personen
Keuken Barbecue
Italiaanse burger

Een perfecte BBQ burger!

Wij zijn gek op een goeie burger, en nu werd het tijd voor een Italiaanse burger. Het is vooral de combinaties van de ingrediënten wat dit een Italiaanse burger maakt.

Ingrediënten

  • 1 Beef burger
  • 1 Italiaanse bol
  • 2 plakken pancetta
  • 2 plakken provolone kaas
  • 1 romatomaat
  • 2 uien
  • balsamico azijn
  • aïoli mayonnaise
  • baby spinazie
  • olijfolie

De samenstelling van de burger is super eenvoudig en snel klaar. Ik heb bewust gekozen voor niet al te heftige smaken gezien je het vlees wil proeven. De uien zijn lekker gesmoord in balsamico azijn en de burger wordt voorzien van Provolone kaas en pancetta. Wil je de burger iets meer pit geven kun je ervoor kiezen om de burger te voorzien van een smeltkaas met wat meer pit zoals een Italiaanse gorgonzola. Deze variant ga ik de volgende keer maken.

Inmiddels staan er diverse burger recepten op onze website zoals de Black Angus Halloween Burger of de  Herfstburger met pompoen en mangochutney.

Voorbereiding

  1. Pel de uien en snijd deze in ringen.
  2. Was de baby spinazie en verwijder de steeltjes eventueel.
  3. Snijd de romatomaten in plakken.

Bereiding Italiaanse Burger

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden. Je kunt dit doen door de kolenmandjes onder het GBS systeem te plaatsen van de Weber Master Touch met gietijzeren rooster.
  2. Zet de skillet boven het indirecte gedeelte en schenk er een scheut olijfolie in. Wanneer de olijfolie warm is kunnen de uien erbij. Bak de uien tot ze glazig zijn en voeg een eetlepel bruine basterdsuiker toe samen met twee eetlepels balsamico azijn. Roer alles goed door elkaar en laat de uien gedurende 30 minuten smoren met de deksel dicht van de barbecue.
  3. Wrijf de bevroren burger in met olijfolie en grill de burger aan beide zijden ongeveer 2 minuten boven directe hitte.
  4. Leg de pancetta rondom het GBS systeem boven indirecte hitte.
  5. Snijd de kaas in repen en leg ze op één zijde van de burger en verplaats de burger naar het indirecte gedeelte.
  6. Sluit de deksel van de barbecue en wacht tot de kaas gedeeltelijk gesmolten is en de pancetta krokant. Leg hierna de pancetta op de kaas.
  7. Snijd het broodje open en besprenkel de binnenzijde met een beetje olijfolie.
  8. Leg de opengesneden zijde van het broodje even kort boven het directe gedeelte van de barbecue.
  9. Start met het bouwen door eerst de onderzijde van het broodje te voorzien van aïoli, baby spinazie, balsamico uien, burger met pancetta en de plakken romatomaten en als laatste de bovenzijde van het broodje.
  10. Steek er een prikker door of een gaaf mes zodat de burger niet kan omvallen.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!