• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Cheeseburger recept

Genieten van een heerlijke burger!

Wie kan er nu niet genieten van een zelfgemaakte cheeseburger met één van onze beef burgers. Het recept is heel basic en je kan natuurlijk zelf heerlijke combinaties verzinnen met diverse toppings. Maak deze burger voor je vrienden en geniet ervan in combinatie met een heerlijk koud biertje. Perfect voor de zomer wat ons betreft.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 ossenhaas burgers
  • 4 zachte hamburgerbroodjes
  • 2 grote tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 grote augurken
  • romanasla
  • olijfolie

Ingrediënten burgersaus

  • 3/4 kop mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels zoete augurken
  • 2 theelepels augurkensap
  • 2 theelepels suiker
  • 1/2 theelepel witte wijnazijn
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder

Een makkelijke en perfecte cheeseburger

Van een goede burger kunnen wij altijd genieten. Een echte cheeseburger recept is nog niet terug te vinden tussen onze BBQ recepten, maar dat is nu verleden tijd!

Onze beef burgers hebben wij extra het formaat gegeven en dikte zodat deze makkelijk op een standaard hamburger broodje passen die bijvoorbeeld te krijgen zijn bij de Jumbo. De dikte is bewust lekker dik zodat je de burger perfect medium kunt bakken. Het voordeel hiervan is dat je de burger ook platter kunt drukken zodat de burger makkelijk op een ander broodje past.

Voor dit recept kun je onze ossenhaas burgers gebruiken zoals wij hebben gedaan. De burger hebben wij iets platter gedrukt zodat deze mooi op het broodje past.

Voorbereiding

  1. Haal ten eerste de burgers een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Pel de rode ui en snijd deze in ringen.
  3. Snijd vervolgens de tomaten en de augurk in plakken.
  4. Was de romanasla net voor het maken van de cheeseburgers en pluk de blaadjes.
  5. Maak ten slotte de burgersaus door de zoete augurken fijn te snijden en vervolgens de mengen met de overige ingrediënten. Het lekkerste is als de saus even kan staan in de koeling zodat alle smaken goed verdeeld zijn.
  6. Controleer de diameter van de burger met de broodjes en druk eventueel plat of snijd door de helft. Wij hebben de burger door de helft gesneden omdat we een dubbele cheeseburger gaan maken.

Bereiding double cheeseburger

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Regel de barbecue naar een temperatuur van 200 graden.
  2. Zorg dat het rooster goed schoon is en leg de burgers boven het directe gedeelte.
  3. Keer de burgers regelmatig tot ze mooi goudbruin zijn.
  4. Verplaats ze vervolgens naar het indirecte gedeelte en wacht tot ze rond de 60 graden zijn. Leg nu kaas op de burgers zodat de kaas kan smelten.
  5. Snijd de broodjes open en strijk de binnenkant in met olijfolie en leg op het rooster tot de binnenzijde mooi verkleurd is.
  6. Smeer de onderzijde van het broodje in met burgersaus en beleg met sla en tomaat. Leg er vervolgens de burger op en maak het af met de uienringen, augurk en burgersaus. Plaats de deksel op de burger en serveer direct.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!