• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €70,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 90 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
gevlinderde kip bbq

Gegrilde kip is altijd super lekker!

Een gevlinderde kip van de BBQ is misschien wel de beste methode om een kip te grillen op de BBQ. Het grote voordeel is dat de bereiding iets korter wordt en dat de binnenzijde altijd gaar is. In America wordt het ook wel spatchcock chicken of roadkill chicken genoemd.

4 personen
  • Inamood Hele kip

    Hele kip uit Nederland

    ongeveer 1200 gram
    9,95

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten kip en boter

  • 1 hele kip
  • olijfolie
  • magic dust dry-rub
  • 70 gram boter
  • 2 eetlepels verse bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en versgemalen peper

Ingrediënten groenten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • zout en versgemalen peper
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 2 paprika's
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • olijfolie

Voorbereiding gevlinderde kip

In dit recept gaan we de kip onder het vel insmeren met een zelfgemaakte kruidenboter. Dit zorgt voor een sappige kip en dat het vel lekker krokant wordt tijdens de bereiding. Als bijgerecht voor bij de gevlinderde kip van de BBQ maken we aardappelen met groeten bereid in een skillet. Het is ook super lekker om de kip op de aardappelen te leggen. De smaken van de kruidenboter en kip mengen zich dan met de aardappelen en groeten.

Ben je toevallig nog opzoek naar een ander lekker recept met kip maar niet een gevlinderde kip van de BBQ? Check dan dit recept eens, Hele kip met citrussalsa

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Kamado Express. De webwinkel van The Fire-station in Kaatsheuvel.

hele kip inamood

Voorbereiding gevlinderde kip

  1. Haal de kip een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. We gaan eerst starten met het maken van de kruidenboter. Haal hiervoor de boter ruim voor de bereiding uit de koeling.
  3. Snijd de bladpeterselie fijn.
  4. Neem een kom en voeg hierin de boter met de bladpeterselie, rasp van 1/2 citroen en twee teentjes knoflook geperst. Roer alles goed door elkaar en proef. Breng verder op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  5. Verwijder de verpakking van de kip en spoel eventueel de kip schoon. Dep de kip met keukenpapier droog en knip met een gevogelte schaar de ruggengraat uit de kip.
  6. Draai de kip op en druk deze plat zodat het borstbeen breekt.
  7. Ga met je vingers voorzichtig onder het vel en probeer het vel los te krijgen van het vlees.
  8. Neem de kruidenboter en vul de kip hiermee onder het vel. Wrijf het goed uit zodat de kruidenboter overal zit.
  9. Neem een bakkwast en strijk het vel in met een beetje olijfolie en vervolgens strooi je er een lekkere dry-rup over.

gekruide kip met dry rub

Voorbereiding groenten

  1. Maak de groenten schoon door de aardappelen te schillen en de zaadlijsten te verwijderen van de paprika’s.
  2. Snijd de aardappelen en paprika’s in blokjes. Hoe groter de blokjes van de aardappelen hoe langer de bereiding duurt.
  3. Pel de ui en snijd deze in halve ringen.
  4. Schraap de wortel schoon en spoel af onder de kraan. Vervolgens snijd je de wortel in plakken.
  5. Meng in een kom olijfolie met paprikapoeder, kerriepoeder, chilipoeder, zout, versgemalen peper en fijn gesneden rozemarijn en tijm.
  6. Voeg de aardappelen met groeten toe en hussel door elkaar. Schenk ze hierna in de skillet.

spatchcock chicken

Bereiding gevlinderde kip van de BBQ

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de plate setters en de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën.
  2. Plaats de skillet op het rooster als de temperatuur van de barbecue 200 graden is.
  3. Na ongeveer 15 minuten leg je de gevlinderde kip op de BBQ. Of je hiervoor plek hebt is afhankelijk van de grote van je BBQ. Heb je geen plek leg dan de kip bovenop het aardappel mengsel.
  4. Sluit nu de deksel tot de kerntemperatuur van de kip 73 graden is.
  5. Haal de kip uit de barbecue en controleer of de aardappelen gaar zijn. Serveer het gerecht direct.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Handig voor je recept!
  • Magic dust BBQ rub

    Magic dust | The fire station

    200 gram
    9,95
  • All purpose BBQ rub

    Grate goods | All purpose BBQ rub

    180 gram
    8,95
  • bakkwasten

    Bakkwast | siliconen

    Set van 2
    13,90
Logo
Mega Actie! Bekijk onze acties! Kortingen tot 50%
Bestel nu!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?