• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
reuben sandwich pastrami

Een perfecte lunch met deze Reuben sandwich!

Wow dit is echt een geweldige sandwich om te maken als je pastrami hebt gemaakt. De Reuben sandwich pastrami is een bekende sandwich en wordt volgens mij veel gemaakt gezien er veel recepten van online staan. De Reuben sandwich bestaat oorspronkelijk uit pastrami en zuurkool met Zwitserse kaas.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten sanwiches & dressing

 • 1,5 kg Pastrami
 • 8 sneetjes brood naar keuze
 • plakken Zwitserse kaas of tostikaas
 • olijfolie
 • bakboter
 • 8 eetlepels mayonaise
 • 4 eetlepels tomaten ketchup
 • 1 eetlepel worcestersaus
 • 1 eetlepel mosterd
 • 2 theelepels mierikswortelpasta
 • zout en versgemalen peper

Ingrediënten koolsla

 • 1 witte kool
 • 100 ml mayonaise
 • 40 ml witte wijn azijn
 • 3 eetlepels honing
 • 2 eetlepels maanzaad
 • zout en versgemalen peper

Zelf zijn we hier niet zo gek op zuurkool en ben daarom wat verder gaan zoeken wat een goede combinatie is. Op Youtube kwam ik een filmpje tegen van Sam the cooking guy en dacht, dat moet ik ook eens proberen. Heb het recept iets aangepast maar is voor 90% identiek.

Er zijn natuurlijk veel versies te vinden van een pastrami sandwich zoals ze gemaakt worden bij Katz’s in New York. Dit is echter een sandwich met veel pastrami en mosterd met een augurk. Ik neem aan dat deze ook super zijn maar een wat uitgebreidere combinatie zoals de Reuben heeft voor mij de voorkeur.

Via een tip op Facebook kwam ik er achter dat het eigenlijk een Rachel Sandwich is en geen Reuben Sandwich maar dat maakt voor de smaak natuurlijk niks uit!

Pastrami

Om dit recept te maken moeten we eerst zelf de pastrami maken of je kunt hem kant en klaar kopen bij je slager. Dit heet dan vaak gepekeld vlees maar in Nederland is het niet gemaakt van Brisket. Daarom is het leuk om zelf de pastrami te maken. Het recept hoe je pastrami maakt staat natuurlijk al online op mijn website en is te vinden door op de link te klikken, zelf pastrami maken.

De Reuben sandwich pastrami

Zoals met veel recepten zie je dat er vaak diverse personen zijn die zeggen dat ze de eerste waren met het nieuwe recept. Dit is ook met dit recept omdat twee personen zeggen dat ze de eerste waren. Wat wel vast staat is dat de Reuben sandwich met pastrami ontstaan is in Amerika. Het orginele recept bevat cornbeef, Zwitserse kaas, Russian dressing en zuurkool. Of de bedenker nu Reuben Kulakofsky is of Arnold Reuben het werd bekend tijdens een nationale wedstrijd in Omaha Nebraska. In Omaha, Nebraska is 14 maart zelfs nationale Reuben Sandwich dag. Dit was rond 1920 met de creatie van Reuben Kulakofsky. Arnold Reuben heeft in 1914 dezelfde sandwich gemaakt maar noemde het de Reuben special.

Voorbereiding

 1. Wanneer je een goede voorbereiding treft kun je makkelijk de sandwiches maken.
 2. Haal de pastrami uit de koeling die je reeds hebt gemaakt en snijd deze in dunne plakken.
 3. Maak de koolsla door eerst de witte kool te raspen in een keukenmachine.
 4. Doe de geraspte koolsla in een kom en voeg de ingrediënten toe zoals de mayo, azijn, honing, maanzaad, zout en versgemalen peper. Roer alles goed door elkaar en zet de koolsla weg. Je kunt deze ook een dag van te voren maken en dan afdekken en in de koeling plaatsen.
 5. Vervolgens gaan we de saus maken voor op de sandwich. Neem een kom en voeg hierin de mayo, ketchup, mosterd, mierikswortel, worcestersaus, zout en versgemalen peper toe. Roer alles goed door elkaar en proef de saus.
 6. Pel de uien en snijd deze door de helft en vervolgens in halve ringen.

Bereiding Reuben sandwich pastrami

 1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de gietijzeren grillplaat. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 180 graden. Wanneer je maar 1 grillplaat hebt kun je ook 1 zijde van de kolenmand vullen van je kamado.
 2. Wanneer de temperatuur van 180 graden is bereikt kun je een beetje olijf olie schenken op de grillplaat en de onderste schuif voor een deel sluiten.
 3. Voeg de uien toe en bak de uien tot ze mooi van kleur zijn, dit duurt ongeveer 10 minuten. Je kunt de kamado sluiten of gewoon open laten staan.
 4. Wanneer uien mooi van kleur zijn kun je ze eraf halen en de pastrami heel even grillen op de bakplaat tot ze warm zijn.
 5. Neem twee sneden brood en voorzie ze van de saus en vervolgens de kaas.
 6. Voeg aan één zijde de uien toe en haal de pastrami van de barbecue en leg deze op de uien.
 7. Hierna kun je de zijde met alleen de kaas en saus om de pastrami leggen.
 8. Voorzie beide zijden van het brood van een beetje boter en leg de sandwich op de grillplaat en grill beide zijden tot ze goudbruin zijn en de kaas is gesmolten. Dit werkt het beste door de deksel van de kamado heel even te sluiten.
 9. Haal de pastrami sandwich van de barbecue en maak hem open door de zijde met alleen de pastrami eraf te halen. De pastrami blijft aan de bovenzijde plakken door de gesmolten kaas.
 10. Voorzie de pastrami sandwich in het midden met de koolsla en de gefrituurde uitjes.
 11. Nu is het tijd om te genieten van jou zelfgemaakte Rueben sandwich pastrami.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!
10% korting!