• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 60 minuten
Bereiding 120 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
buikspek spiezen

Heerlijke gerookte, zoet-hartige buikspek spiezen van de BBQ

Heerlijk gerookte zoete en hartige spekblokken, geregen op een metalen pen. Lekker op een warme zomerse dag met een glas wijn en een goed gevulde pasta.

 

4 personen

Ingrediënten 4 personen

  • 1000 gram buikspek zonder zwoerd
  • 50 gram BBQ rub naar keuze
  • 8 eetlepels zoete BBQ saus
  • 1 scheut bourbon/whisky
  • 2 eetlepels bruine bastardsuiker
  • 1 scheut sriracha

Benodigdheden

  1. Barbecue met deksel (kamado of ketel BBQ aanbevolen)
  2. Indirecte hitte opstelling
  3. Goede kwaliteit houtskool
  4. Vleesthermometer
  5. Silicone sauskwast
  6. Barbecue tang

Bereiding spiezen

  1. Ontdooi de 1000 gram inamood buikspek zonder zwoerd
  2. Snijd met een scherp vleesmes 4 gelijke en dikke plakken over de lengte richting van het vlees. Zorg voor ongeveer 3 tot 5 cm dikke plakken
  3. Steek nu de punt van de metalen pen op de kopse kant van een plak buikspek en rijg nu over de lengte richting de plakken buikspek aan de metalen pennen.
  4. Marineer aan alle zijden de plakken buikspek met je favoriete rub. Bij voorkeur een rub met zoete en hartige smaken.
  5. Laat de rub in het vlees trekken, dek het vlees af met aluminium papier en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  6. Steek de kamado of ketel bbq aan en maak een volledige indirecte hitte opstelling. Zorg dat de bbq een temperatuur een constante temperatuur heeft van 150 graden
  7. Plaats 3 of 4 stukken rookhout naar keuze op de kolen (de helft op de hete kolen en de andere helft op de nog zwarte kolen).
  8. Plaats hierna de 4 pennen op de grill en zorg ervoor dat geen enkel stukje vlees in contact komt met directe hitte van de kolen.
  9. Rook voor ongeveer een uurtje op 150 graden en controleer de interne temperatuur van het vlees na een halfuur elk kwartier tot deze ongeveer 75-80 graden aangeeft.
  10. Meng ondertussen 8 eetlepels zoete bbq saus, 2 eetlepels bbq rub, een flinke scheut bourbon/whisky en dezelfde hoeveelheid maple syrup, 2 eetlepels bruine bastard suiker en een scheutje sriracha in een kom tot 1 geheel.
  11. Smeer met een silicone kwast de maple/bourbon glaze rondom het vlees als deze de 75-80 graden heeft bereikt en herhaal dit na 10 minuten. Zorg er dus voor dat je de saus 2x in dunne lagen kan aanbrengen.
  12. 10 minuten na de laatste laag glaze conroleer je of de glaze lekker plakkerig aan het vlees vast zit. Is dit niet het geval en is de glaze nog te nat, laat dan het vlees nog even liggen op de barbecue en haal het vlees er af als de glaze plakkerig aanvoelt.
  13. Serveer met een lekkere pasta salade of een andere uitgebreide salade.

Bij INAMOOD. kun je buikspek kopen om dit gerecht zelf eens te maken. Andere lekkere recepten van de bbq die je ook op onze website kunt vinden zijn:

 

 

 

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!