• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Aantal porties 2 personen
Keuken Barbecue
herfstburger

Een perfect burger!

Zoals jullie weten zijn gek op een goeie burger. Gezien de tijd van het jaar kan een herfstburger natuurlijk niet ontbreken!

2 personen

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 Italiaanse L'amburger
  • 2 Italiaanse bollen
  • zoete mangochutney
  • geraspte belegen kaas
  • 2 rode uien
  • 1/8 pompoen
  • baby spinazie
  • dry rub
  • olijfolie

In mijn moestuin ben ik druk bezig om pompoenen te oogsten en vandaar dat ik gekozen heb voor een herfstburger met onze picanha burger en pompoen. Je hebt niet veel pompoen nodig voor dit recept maar van de rest kun je een lekkere soep maken. De topping was wel een dingetje want welke combinatie werkt nu met deze smaken. Na wat onderzoek op internet kwam ik op het idee voor een combinatie met pompoen en mangochutney. Het is echt een super combinatie en je hebt helemaal geen saus nodig door de mangochutney.

In dit gerecht gebruikte ik ook dirty onions. Dit doe ik wel vaker in gerechten die ik maak maar nog nooit eerder met rode uien. Het resultaat is identiek en het geeft een lekkere smaak aan de uien. Het is heel simpel je legt de ui met schil in de kolen of gewoon boven directe hitte. Op deze manier wordt de schil helemaal zwart waardoor de binnenzijde super zacht van smaak wordt. Wanneer de ui lekker zacht is verwijder je de schil door het zachte deel er gewoon uit te drukken. Deze heb ik even in repen gesneden en op de burger gedaan.

Soms heb je niet veel nodig om een geweldige burger te maken, vandaar dat ik deze vaker ga maken!

Voorbereiding

  1. Haal de burgers uit de vriezer en laat ze ontdooien.
  2. De voorbereiding kan bijna niet makkelijker dan met deze burger.
  3. Snijd de pompoen in repen van ongeveer 1 centimeter en verwijder de schil.
  4. Wrijf de pompoen in met een beetje olijfolie.

Bereiding Herfstburger

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden. Je kunt dit doen door de kolenmandjes onder het GBS systeem te plaatsen van de Weber Master Touch met gietijzeren rooster.
  2. Leg de pompoen boven het directe gedeelte van de barbecue en grill beide zijden voor ongeveer 1 minuut.
  3. Verplaats de pompoen naar het indirecte gedeelte en leg de uien met schil boven het directe gedeelte (dirty onions) van de barbecue voor ongeveer 25 minuten tot ze gaar zijn. Dit kun je controleren om te voelen of ze zacht zijn.
  4. Draai de uien een aantal keer tot ze helemaal zwart zijn.
  5. Wrijf de burger in met een dry-rub naar keuze of alleen een beetje zout, en grill de burger aan beide zijden ongeveer 2 minuten boven directe hitte.
  6. Verplaats de burger naar het indirecte gedeelte en voorzie twee burgers van mangochutney en de geraspte kaas.
  7. Sluit de deksel van de barbecue en wacht tot de kaas gesmolten is.
  8. Snijd de Italiaanse bollen open en besprenkel de binnenzijde met een beetje olijfolie.
  9. Leg de opengesneden zijde van de bol even kort boven het directe gedeelte van de barbecue.
  10. Start met het bouwen van de herfstburger door eerst de onderzijde van de bol te voorzien van baby spinazie, burger zonder kaas, pompoen, dirty onions, burger met kaas en als laatste de bovenzijde van de bol.
  11. Steek er een prikker door of een gaaf mes zodat de herfstburger niet kan omvallen.

Ben je opzoek naar andere recepten bereid op een Weber barbecue? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie Weber BBQ recepten.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!