• Gratis thuisbezorgd vanaf €70,-

  • Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Hoogwaardige kwaliteit. Dat proef je!

Pork belly burnt ends

Chefkok Inamood, vrijdag 06 mei 2022

Heerlijke snoepjes van de BBQ zijn toch echt wel pork belly burnt ends, gemaakt van buikspek. Het duurt even voordat ze klaar zijn, maar ze zijn echt een succes voor ieder BBQ feestje of gewoon als lekkere snack. Pork belly burnt ends waren een BBQ hit een aantal jaar geleden maar worden nog steeds door heel veel mensen gemaakt. Je hebt er niet veel werk mee en is makkelijk om te bereiden. Het enige wat je moet controleren is de temperatuur in de BBQ en de rest gaat vanzelf. Maak je gebruik van een Kamado dan hoef je alleen de wekker te zetten voor iedere stap zodat je het niet vergeet.

In dit recept hebben wij ervoor gekozen om zelf een rub en barbecuesaus te maken maar je kunt er natuurlijk ook eentje uitzoeken in ons rub en sauzen assortiment. Wij hebben een aantal heerlijke rubs en sauzen van Grate Goods. Deze zijn perfect geschikt om pork belly burnt ends mee te maken.

Ingrediënten

  • 1,5 kg buikspek zonder zwoerd
  • 50 gram roomboter
  • 2 volle eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels honing
  • rookhout chunks

Ingrediënten BBQ rub

  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 30 gram paprika poeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 3 eetlepels zout
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 2 theelepels versgemalen zwarte peper

Ingrediënten BBQ saus

  • 120 ml tomatenketchup
  • 45 gram bruine basterdsuiker
  • 30 gram appelsap
  • 30 ml honing
  • 2 eetlepels appel cider azijn
  • 1 eetlepel zout
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • snufje chilipoeder

burnt ends bbq

Voorbereiding

  1. Haal ten eerste de buikspek twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking en dep droog met keukenpapier.
  3. Snijd vervolgens de buikspek in blokjes van ongeveer 4 x 4 cm.
  4. Neem daarna een kom en voeg hierin alle ingrediënten voor de BBQ rub en mix door elkaar.
  5. Strooi de rub over de blokjes buikspek en zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn met de dry rub.
  6. Zet een pan op het vuur en voeg hierin alle ingrediënten toe voor de barbecuesaus en breng deze roerend langzaam aan de kook. Laat de saus ongeveer 10 minuten rustig koken zodat deze een beetje kan indikken.

buikspek burnt ends

Bereiding pork belly burnt ends

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de plate setters en de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën. Wil je het vlees ook een rooksmaak geven, dan is het verstandig om een aantal chunks toe te voegen voor de rooksmaak.
  2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 130 graden en sluit daarna de schuiven tot de temperatuur stabiel blijft in de kamado. Laat ze wel eens stukje open zodat er een luchtdoorstroming blijft en de houtskool niet uitgaat.
  3. Leg de blokjes buikspek op het rooster en sluit de deksel voor 2,5 uur.
  4. Haal de blokjes buikspek na 2,5 uur van de BBQ en leg ze in een aluminiumbak en verdeel de suiker, honing en boter.
  5. Plaats de aluminiumbak terug op de BBQ en sluit voor 2 uur.
  6. Verwijder vervolgens de bak en verwijder de buikspekblokjes en plaats ze in een nieuwe aluminiumbak en strijk ze in met de barbecuesaus.
  7. Plaats de aluminiumbak terug op de BBQ voor ongeveer 15 tot 30 minuten en dan kun je genieten van deze heerlijke pork belly burnt ends.

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?