• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
buikspek BBQ

Low and slow op de BBQ!

Buikspek van de BBQ low and slow is ideaal om diverse gerechten mee te maken zoals pork belly burnt ends of om het vlees te serveren in een gerecht. Langzaam gegaard buikspek is ook heerlijk om er plakken van te snijden en het te serveren op een broodje. Het langzaam garen van het vlees duurt natuurlijk uren.

4 personen

Ingrediënten

  • buikspek zonder zwoerd
  • BBQ rub
  • olijfolie

Buikspek op de BBQ

Het low and slow bereiden van buikspek is een ideale manier om het vlees lekker zacht te laten. Je regelt de barbecue naar een temperatuur van rond de 120 graden en laat het vlees uren indirect garen tot een kerntemperatuur van 70 graden.

Wij gaan in het recept de buikspek marineren. Het beste is om dit een dag voor de bereiding te doen zodat de marinade goed in het vlees kan trekken.

Wil je buikspek kopen om een heerlijk gerecht mee te maken? Dan ben je bij Inamood op de juiste plek. Je hoeft het vlees alleen in je winkelmand te plaatsen en wij bezorgen het op de gewenste dag.

Buikspek BBQ recepten

Op onze website staan inmiddels diverse buikspek BBQ recepten die stap voor stap worden beschreven. Denk hierbij aan heerlijk burnt ends buikspek en een heerlijk broodje krokante buikspek van de BBQ.

Voorbereiding BBQ buikspek

  1. Haal het vlees een dag of twee voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking en dag voor de bereiding en dep het vlees droog met keukenpapier.
  3. Snijd het vet kruiselings in en breng de buikspek op smaak met een lekker kruidenmix of maak een marinade.
  4. Leg het vlees in een ziplock zakje en marineer tot de bereiding.

buikspek bbq

Bereiding BBQ buikspek

  1. Maak je BBQ aan en zorg voor een indirecte zone en regel de BBQ naar een temperatuur van rond de 120 graden.
  2. Haal het vlees uit de ziplock zak en bewaar de marinade die erin zit. Het beste kun je deze in een kommetje schenken.
  3. Leg de buikspek op de BBQ met de vet zijde omhoog en sluit de deksel. Voorzie de buikspek eventueel van een kerntemperatuurmeter en stel deze in op 70 graden.
  4. Nu is het wachten tot de gewenste kerntemperatuur van 70 graden is bereikt.
  5. Strijk ieder uur de buikspek in met de overgebleven marinade.
  6. Haal bij de juiste temperatuur de buikspek van de BBQ en laat voor ongeveer 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  7. Snijd het vlees in plakken en serveer met een lekker bijgerecht.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!