• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €70,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 150 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Barbecue
Meringue met aardbeien

Een super lekker dessert!

Het seizoen van de aardbeien is weer aangebroken dus de tijd voor een heerlijk nagerecht dat je kunt maken op jou kamado of barbecue. Deze meringue gebakjes met aardbeien en marscarpone zijn echt geweldig. Het duurt even voordat de meringue klaar is maar echt ideaal om te maken na een heerlijke barbecue sessie. Je kunt namelijk de rest warmte gebruiken zodat je niet speciaal hiervoor je kamado hoeft aan te maken. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat je kamado aanblijft op de temperatuur zoals hieronder beschreven.

6 personen

Ingrediënten voor 6 personen

 • 100 gram eiwit (4 eieren)
 • 100 gram fijne suiker
 • 200 ml slagroom
 • 100 gram poedersuiker
 • 250 gram mascarpone
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • bakje aardbeien

Meringue met aardbeien

Het lukte mij de eerste keer niet om de meringue goed te krijgen in de tijd die ik zelf wilde. Je kunt ze natuurlijk ook maken als gebakje voor een dag later. Het liefste heb ik een complete maaltijd en soms zelfs met een nagerecht erbij. Het is natuurlijk super om zoiets te maken als je gasten hebt. Zoiets verwachten ze namelijk zeker niet van de barbecue.

De temperatuur is heel erg belangrijk en de dikte van de meringue. Dit heeft allemaal invloed op de bereidingstijd van de meringue. Ik ben zelf begonnen met een temperatuur van rond de 100 graden. Echter kwam ik er al snel achter dat dit veel te lang gaat duren. Na een test op 130 graden ging het perfect. Mijn advies is dan ook om de temperatuur tussen de 120 en 130 graden te houden met voorkeur voor rond de 130 graden. Op deze manier is de meringue na 1,5 uur klaar en is het eten alweer wat gezakt. Dan kun je nog lekker nagenieten met dit meringue gebakje en bijvoorbeeld een lekkere kop koffie.

Meringue kloppen

Voorbereiding meringue

 1. Neem ten eerste een weegschaal en splits de eieren tot je ongeveer 100 gram eiwit hebt. Dit komt namelijk overeen met drie à 4 eieren afhankelijk van de grote. Let wel op dat er geen eigeel bijzit.
 2. Voeg het eiwit in een kom die geschikt is voor de keukenmachine die je gaat gebruiken. Klop de eieren los totdat er zachte pieken ontstaan.
 3. Voeg nu 100 gram fijne suiker toe en klop verder tot de suiker is opgepost (ongeveer 1 min).
 4. Neem als laatste 100 gram poedersuiker en voeg deze toe aan het mengsel, en klop tot je de kom ondersteboven kunt houden.
 5. Je kunt er voor kiezen om de meringue in een spuitzak te scheppen of om het straks met een lepel op het bakpapier te leggen. Het mooiste resultaat krijg je natuurlijk met een spuitzak.

Meringue maken bbq

Bereiding meringue met aardbeien op de BBQ

 1. Maak voordat je de meringue gaat maken de kamado aan voor indirecte hitte door de plate setters te plaatsen en het rooster in de kamado te leggen. Zorg ervoor dat de temperatuur op het rooster tussen de 120 en 130 graden is en dat deze stabiel is. Zelf heb ik een temperatuursensor op het rooster geplaatst om de temperatuur te kunnen monitoren. Hij was constant 129 graden gedurende het hele bak proces.
 2. Leg een pizzasteen boven op het rooster als je de kamado gaat aanmaken zodat deze ook kan opwarmen.
 3. Na het maken van de meringue controleer je of de temperatuur stabiel is en kun je de kamado openen.
 4. Leg nu een vel bakpapier op de pizzasteen en spuit 6 rondjes op het bakpapier zoals je kunt zien op de foto. Maak eerst de rondjes en spuit er vervolgens nog een ring rondom die zorgt voor de rand.
 5. Sluit de deksel en laat nu de meringue garen voor 1,5 uur. De tijd is sterk afhankelijk van de dikte van de meringue maar 1,5 uur zou voldoende moeten zijn. Dit is natuurlijk afhankelijk van de temperatuur in de kamado.
 6. Open na 1,5 uur jou kamado en heel de pizzasteen met de meringue uit de kamado en leg hem in een koude oven met de klep en heel klein stukje open. Op deze manier kan de meringue langzaam afkoelen.

Meringue met aardbeien resultaat

Bereiding meringue met aardbeien

 1. Neem een keukenmachine of een mixer en voeg hierin de slagroom en klop deze op middelhoge snelheid.
 2. Voeg de 2 zakjes vanillesuiker toen en klop de slagroom net niet lobbig.
 3. Neem vervolgens de mascarpone en voeg deze toe bij de slagroom en klop het geheel stijf.
 4. Maak de aardbeien schoon en snijd er een aantal in stukjes en drie door de helft.
 5. Je kunt nu zelf beslissen wat je lekker of leuk vindt. Je kunt de stukjes aardbei door het mascarpone mengsel scheppen of net zoals ik er geen opdoen.
 6. Neem de meringue gebakjes schep met een lepel het mengsel erop en maak het af met de aardbeien.
 7. Nu kun je genieten van deze mooie meringue gebakjes met aardbeien en mascarpone. Serveer er bijvoorbeeld een goeie koffie bij en geniet ervan.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Logo
Mega Actie! Bekijk onze acties! Kortingen tot 50%
Bestel nu!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?