• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
varkenshaas spies

Een heerlijk zomers gerecht!

Varkenshaas spies bereiden op de BBQ is een super idee wanneer je opzoek bent naar een makkelijke maaltijd. Combineer het met guacamole en bacon en vul daar een tortilla mee. Je kunt natuurlijk ook alleen de spies bereiden voor een gezellige en makkelijke BBQ. De varkenshaas wordt gemarineerd in een mediterrane marinade die goed past bij het vlees.

 

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg varkenshaas
  • 1 groene courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1/2 eetlepel oregano
  • 1/2 eetlepel basilicum
  • zout en versgemalen peper
  • 1/2 eetlepel verse tijm
  • 1/4 eetlepel verse rozemarijn

Ingrediënten guacamole

  • 4 rijpe avocado's
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 1/4 rode ui
  • 2 tomaat
  • bosje verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • zout en versgemalen peper

Voor de variatie kun je ook nog een laagje gemengde sla toevoegen aan de wrap. Dit geeft een lekkere frisse bite. Je kunt voor de spies ook gebruikmaken van kipdijfilet, dit is net zo lekker als varkenshaas. Maak beide en op die manier kan iedereen kiezen welke variant ze lekker vinden.

Wanneer je de avocado’s koopt moet je wel opletten dat ze rijp zijn. Anders zijn ze namelijk hard en is het lastig om te verwerken in een gerecht. Het beste is om avocado’s een aantal dagen vooraf te kopen op deze manier weet je zeker dat ze rijp zijn.

Wil je varkenshaas kopen om dit heerlijke gerecht te bereiden? Maak dan een keuze uit ons assortiment en bekijk de pagina voor meer inspiratie en tips.

Bereiding guacamole

  1. Verwijder ten eerste de pit van de avocado’s en verwijder het vruchtvlees. Prak het vruchtvlees fijn met een vork.
  2. Snipper 1/4 van de ui fijn en meng met de avocado.
  3. Verwijder de blaadjes van de koriander en snipper fijn.
  4. Snijd vervolgens de tomaten in blokjes en meng samen met de koriander door de avocado.
  5. Pers de knoflook en de citroen boven de kom en meng door elkaar. Breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  6. Bak op het laatste moment de bacon en verkruimel deze over de guacamole.

Voorbereiding varkenshaas

  1. Haal ten eerste de varkenshaas uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking ongeveer 2 uur voor de bereiding en dep het vlees droog met keukenpapier.
  3. Snijd de varkenshaas in blokken van ongeveer 2 centimeter.
  4. Neem een kom en schenk hierin een laagje olijfolie.
  5. Verwijder de blaadjes van de tijm en rozemarijn en snijd fijn. Voeg de verse kruiden vervolgens toe aan de olijfolie en meng door elkaar.
  6. Pel de knoflook en pers deze boven de kom.
  7. Voeg ten slotte het vlees toe en meng alles goed door elkaar. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het vlees voor minimaal 2 uur marineren in de koeling.
  8. Snijd de overige groenten zoals de courgette en paprika in plakken in het formaat van het vlees.
  9. Pel de ui en snij de ui door vieren en haal de ui uit elkaar.
  10. Rijg de groenten met de varkenshaas aan de spiesen en strijk in met olijfolie.

Bereiding varkenshaas spies BBQ

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Regel de barbecue naar een temperatuur van 200 graden.
  2. Leg de spiesen op het rooster boven het directe gedeelte en draai regelmatig om tot het vlees mooi verkleurd is. Controleer of de kerntemperatuur van het vlees 60 graden is. Verplaats eventueel naar het indirecte gedeelte tot de juiste kerntemperatuur is bereikt.
  3. Haal vervolgens de varkenshaas spies van het rooster en serveer met de guacamole, uitgebakken bacon en torilla wraps.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!