• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Kerstrecepten
bavette rollade oven

Een perfecte combinatie!

Bavette rollade uit de oven is een heerlijk gerecht om te bereiden. De smaken van de vulling passen perfect bij het vlees! Bavette is een perfect stuk vlees om te vullen. Het mooie aan dit gerecht is dat het ook een geweldig gerecht is om te bereiden voor de feestdagen of als je vrienden op het eten krijgt.

4 personen

Ingrediënten 4 personen

  • 1 bavette
  • truffel mayonaise
  • pijnboompitten
  • kappertjes
  • zongedroogde tomaten
  • oude kaas snippers
  • zout en versgemalen peper

Bavette rollade

Voor dit recept hebben wij onze bavette steak gebruikt met een gewicht van tussen de 700 en 800 gram. Dit is ruim voldoende wanneer je met 4 personen bent. Het mooie aan dit recept is dat je de vulling natuurlijk zelf kunt bepalen of juist een beetje aanpast wanneer je een ingrediënt niet lekker vindt. Wij hebben de bavette rollade in de oven bereid maar het kan natuurlijk ook gewoon in de barbecue. Tussen onze recepten staat ook een recept met de naam “Bavette rollade BBQ“. Kijk eens naar dit recept wanneer je de rollade wilt bereiden op de barbecue of wanneer je opzoek bent naar een andere combinatie.

Wil je dit heerlijke gerecht ook bereiden?

Wil je ook bavette kopen om dit heerlijke gerecht te bereiden? Vergeet dan niet om het product in je winkelwagen te plaatsen!

Voorbereiding bavette rollade

  1. Haal de bavette een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder op de dag van de bereiding de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
  3. Leg bakpapier op het vlees en sla het vlees plat met bijvoorbeeld een deegroller.
  4. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
  5. Breng het vlees op smaak met zout en versgemalen peper.
  6. Wrijf het vlees in met de truffel mayonaise.
  7. Strooi vervolgens de zongedroogde tomaten, pijnboompitten, kappertjes en de oude kaas over de truffel mayonaise.
  8. Rol de bavette op in de lengte van de draad van het vlees. Je snijd namelijk na de bereiding het vlees haaks op de draad.
  9. Bind ten slotte de rollade op met slagerstouw.

Bereiding bavette rollade oven

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden.
  2. Plaats een pan op het vuur met roomboter en laat de pan goed heet worden.
  3. Bak het vlees rondom goudbruin.
  4. Leg het vlees vervolgens in een ovenschaal en plaats het in de oven tot een kerntemperatuur van rond de 50 graden. Dit kun je controleren met een kerntemperatuurmeter.
  5. Haal het vlees bij de gewenste kerntemperatuur uit de oven en dek losjes af met aluminiumfolie voor ongeveer 10 minuten.
  6. Snijd de bavette rollade uit de oven aan en serveer met een lekker bijgerecht.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(14)
Volg onze socials!
10% korting!