• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Barbecue
Rumpsteak met Whisky Zuurkool

Een voorgerecht voor de feestdagen!

Ben je nog opzoek naar een leuk en spannend voorgerecht voor bijvoorbeeld kerst? Dan is Rumpsteak met Whisky Zuurkool en Appeltjes echt iets om te proberen.

6 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram rumpsteak
  • 100 gram zuurkool
  • 1 sjalotje
  • 3 eetlepels slagroom
  • 1/2 appel
  • klontje boter
  • 2 eetlepels Whisky
  • rozemarijn
  • zout en versgemalen peper

Wil je dit gerecht nog iets meer betrekken bij het seizoen dan kun je ook de rumpsteak vervangen door bijvoorbeeld een reebiefstuk waardoor je het gerecht net iets extra’s geeft voor de feestdagen.

Voorbereiding

  1. Snipper het sjalotje en snij de rozemarijn fijn.
  2. Snij de appel in kleine blokjes en besprenkel eventueel met een beetje citroensap tegen het verkleuren.

Bereiding Rumpsteak

  1. Maak de barbecue aan om direct te kunnen grillen boven de kolen en zorg voor twee temperatuur zones heet en warm om te smoren.
  2. Plaats de skillet of gietijzeren pan boven de hete kolen en voeg een klontje boter toe.
  3. Fruit de sjalot ongeveer 1 minuut als de boter gesmolten is.
  4. Schep de zuurkool erbij met de room, peper en de whisky vinegar en smoor dit ongeveer 15 minuten op een lage temperatuur door de skillet te verplaatsen.
  5. Wrijf de rumpsteak in met zout en versgemalen peper en leg deze onder een hoek op het grillrooster boven het hete gedeelte.
  6. Draai de rumpsteak om als deze loslaat van het grillrooster.
  7. Laat de steak rusten gedurende 5 minuten door deze in te pakken in aluminiumfolie.
  8. Maak de borden op of serveer het in een mooi groot wijnglas door eerst een beetje zuurkool op de boden te leggen.
  9. Pak de steak uit en snij deze in plakken van 1/2 centimeter en leg twee stukjes in het glas.
  10. Besprenkel het met een beetje rozemarijn en de appeltjes.

Een ander recept met rump steak is een traditioneel recept uit Duitsland. Daar eten ze graag de combinatie van rump steak met uien en champignons.

Ben je opzoek naar andere voorgerechten om te bereiden? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie voorgerechten waar je een compleet overzicht vindt.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!