• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Kerstrecepten
Vitello tonnato

Een geweldig voorgerecht!

Een heerlijk voorgerecht om te maken voor de feestdagen is Vitello Tonnato. Het is een echte Italiaanse klassieker die wij hebben gemaakt met onze kalfsmuis. Het voordeel van dit gerecht is dat je het koud en warm kunt eten waardoor je het al ruim vooraf kunt bereiden.

6 personen

Ingrediënten 6 personen

Ingredienten

  • 700 gram kalfsmuis
  • verse tijm
  • verse rozemarijn
  • geklaarde boter
  • zout en versgemalen peper
  • gemengde sla

Ingrediënten saus

  • 200 gram tonijn uit blik
  • 50 gram kappertjes
  • 3 ansjovisfilets
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 citroen
  • zout en versgemalen peper

Kalfsmuis in combinatie met deze heerlijke tonijnsaus zorgt voor een geweldig voorgerecht. Vlees en vis gaan niet altijd goed samen en zeker met zo’n uitgesproken smaak als tonijn. Maar deze combinatie moet je echt hebben geproefd.

In Nederland eten wij dit gerecht vaak met de feestdagen maar wat ons betreft is dat zonde. Krijg je vrienden of familie op het eten en ben je nog opzoek naar een eenvoudig voorgerecht? Maak dan deze heerlijke vitello tonnato!

Wil je ook kalfsmuis kopen om dit heerlijke gerecht te maken? Voeg dan het product eenvoudig toe aan je winkelwagen.

Bereiding tonijnsaus

  1. Neem een keukenmachine en voeg hierin alle ingrediënten voor de tonijnsaus en mix alles door elkaar.
  2. Proef of de saus naar wens is en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Het is reeds zout door de ansjovisfilets let hier mee op.
  3. Dek de saus af en plaats in de koeling tot gebruik.

Bereiding vitello tonnato

  1. Haal de kalfsmuis een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Snijd de verse kruiden fijn en verwijder de verpakking van het vlees. Dep het vlees droog met keukenpapier en wrijf in met een beetje olijfolie.
  3. Breng de kalfsmuis op smaak met zout, versgemalen peper en de fijngesneden kruiden.
  4. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  5. Zet een pan op hoog vuur en smelt een klont geklaarde boter en bak het vlees rondom goudbruin.
  6. Haal het vlees uit de pan en plaats in een ovenschaal in een oven tot een kerntemperatuur van rond de 50 graden.
  7. Leg het vlees op een snijplank en laat de kalfsmuis 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Na het rusten is de garing perfect omdat de kerntemperatuur nog een aantal graden stijgt tijdens het rusten.
  8. Snijd het vlees in dunne plakken en en serveer op een bord met gemengde rucola sla ende tonijnsaus en eventueel nog wat kappertjes.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!