• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
bavette rollade

Een eenvoudig smaakvol gerecht!

Een bavette is een heerlijk stuk vlees om te bereiden op de BBQ en perfect geschikt om er een bavette rollade van te maken. Om een rollade te maken van bavette is het belangrijk dat je een bavette gebruikt met een minimaal gewicht van 700 gram. Het kan ook met lagere gewichten echter is het lastiger om er een rollade van te maken en de bavette goed op te rollen.

Wil je bavette kopen om deze rollade te maken? In ons assortiment hebben wij diverse soorten. In dit recept hebben wij gebruik gemaakt van onze Australische BBQ bavette. Deze heeft een mooie marmering en is bijzonder smaakvol. Bavette wordt ook wel flank steak genoemd.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 bavette minimaal 700 gram
 • groene pesto
 • zongedroogde tomaten
 • groene olijven
 • Parmezaanse kaas
 • pijnboompitten
 • olijfolie
 • slagerstouw

Hoe vlinder ik een bavette?

Leg de bavette op een snijplank en controleer hoe de draad loopt. Snijd vervolgens de bavette op de draad open maar niet helemaal tot het eind. Vouw de bavette open en sla eventueel het dikke deel plat. Wanneer de bavette niet de dikte heeft om open te snijden kun je deze het beste plat slaan met een deegroller. Leg er dan iets van bakpapier tussen.

bavette kruiden

Gevulde bavette

Een gevulde bavette van de BBQ is een perfect idee om te serveren wanneer je vrienden of familie op het eten krijgt. In dit recept hebben we een bavette rollade BBQ met pesto. Op onze website staan ook andere smaakvolle recepten met een andere vulling zoals met truffelmayonaise.

Voorbereiding bavette rollade

 1. Haal ten eerste het vlees 1 dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
 2. Verwijder de verpakking en vlinder de bavette zoals beschreven.
 3. Bak de pijnboompitten in een beetje olijfolie tot ze mooi verkleurd zijn.
 4. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de groene olijven in ringen.
 5. Smeer de bavette in met de groene pesto en beleg met de ingrediënten.
 6. Rasp er ten slotte ruim Parmezaanse kaas over en rol de bavette op en bind dicht met het slagerstouw. Vergeet niet om de uiteinde van het slagerstouw af te knippen voordat de gevulde bavette op de BBQ gaat.

Bereiding bavette rollade BBQ

 1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg daarna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën.
 2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 120 graden en sluit de schuiven zover dat de temperatuur mooi stabiel blijft.
 3. Leg de bavette rollade op het rooster boven het indirecte gedeelte van de BBQ en sluit de deksel.
 4. Voorzie de bavette eventueel van een kerntemperatuur meter en stel deze in op 46 graden.
 5. Haal vervolgens de bavette van de BBQ bij een kerntemperatuur van 46 graden en zet alle schuiven van de BBQ open. Wacht tot de temperatuur rond de 250 graden is en grill de gevulde bavette rondom af tot deze mooi verkleurd is.
 6. Laat het vlees ongeveer 10 minuten rusten onder aluminiumfolie de kerntemperatuur is dan rond de 56 graden en perfect medium.
 7. Snijd de bavette rollade aan en serveer!

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!