• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 10 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
pizza carpaccio

Een geweldige pizza!

Een pizza carpaccio is een heerlijke pizza met een Italiaanse invloeden. De smaken van de klassieke carpaccio op een pizza met kaas en tomatensaus smaakt echt geweldig. Wat ons betreft zonde dat je deze pizza niet vaak op de menukaart ziet staan van een pizzeria.

Ingrediënten

Ingrediënten deeg

  • 500 gram bloem (Typo 00 of patentbloem)
  • 270 ml water
  • 10 gram zout
  • 10 ml olijfolie
  • 5 gram droge gist

Ingrediënten pizza

  • 4 Pizza deegbollen
  • Carpaccio
  • basis tomatensaus
  • pesto
  • rucola
  • pijnboompitten
  • kaas
  • mozarella

Hoe maak je een carpaccio pizza

Het maken in de oven staat beschreven maar je kan deze heerlijke pizza natuurlijk ook bereiden op de BBQ. Je zorgt voor een indirecte zone en een pizza steen die bij voorkeur zo hoog mogelijk geplaatst wordt in de dome van een kamado. De hitte is bovenin namelijk nog hoger dan op het gedeelte van het rooster.

Leg de pizza pas in de BBQ als de pizzasteen goed heet is. Dit is na ongeveer 20 minuten. Zorg dat de BBQ goed heet is en probeer een temperatuur te halen van boven de 300 graden. Het is hier belangrijk dat je houtskool gebruikt die groot van formaat is zodat er een goede luchtdoorstroming is. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk boven de 300 graden komt. De pizza is dan klaar in minder dan 5 minuten.

In dit pizza carpaccio recept maken we gebruik van onze basis tomaten saus. Klik op de link voor het recept van de basis tomatensaus. Dit is hetzelfde voor de pesto die kun je vinden in het recept van de carpaccio salade. Je kan natuurlijk ook pizza tomatensaus en pesto kant en klaar kopen. Het is maar net wat je voorkeur heeft.

Wil je ook dit heerlijke recept maken en carpaccio kopen? Voeg de carpaccio dan snel toe aan je winkelwagen en kies het gewenste bezorg moment! Onze carpaccio zijn verpakt op vellen van 80 gram waardoor je alleen de carpaccio op het bord hoeft te leggen.

Bereiding pizzadeeg

  1. Neem een kom en giet hierin het water op kamertemperatuur.
  2. Voeg vervolgens het zout toe en roer tot het zout is opgelost.
  3. Voeg nu de bloem en gist toe en meng alles met een vork tot een massa.
  4. Kneed het deeg nu op een werkblad door met je handpalm van je af te duwen.
  5. Na ongeveer 1 a 2 minuten kneden kun je de olie toevoegen en kneed je nog ongeveer 8 minuten tot het deeg geen droge delen meer bevat. Anders tot het maken van brood hoeft pizzadeeg niet zijdezacht te zijn.
  6. Laat het deeg nu ongeveer 10 minuten rusten.
  7. Snijd vervolgens het deeg in vier gelijke stukken van ongeveer 125 gram.  Wanneer je grotere pizza’s wil maken dan kun je het verdelen in twee stukken van 250 gram.
  8. Wat zeer belangrijk is dat je het deeg niet meer gaat kneden na de 10 minuten rust.
  9. Nu gaan we het deeg opbollen wat eigenlijk het belangrijkste is zodat het deeg goed kan rijzen. Neem een deeg bol en maak er een cirkel van die ongeveer 1 centimeter dik is.
  10. Vouw het deeg naar onder zodat de bovenzijde onder spanning komt te staan. Op deze manier wordt het een bol.
  11. Leg de vier bollen op een stuk bakpapier met een theedoek erover en laat het voor 4 uur rusten op kamertemperatuur.
  12. Na de vier uur kun je er pizza’s van gaan maken door de bol plat te drukken op een werkblad dat voorzien is van bloem.
  13. Druk het deeg steeds platter met je vingertoppen door deze naar buiten te duwen en rond te draaien tot je een mooie ronde vorm hebt. Het gebruik van een deegroller wordt afgeraden bij het maken van pizza.

Pizza carpaccio maken

  1. Verwarm ten eerste de oven voor op 210 graden.
  2. Vorm eerst het deeg voor de pizza en smeer de hele pizza in met de tomatensaus. Het makkelijkste is om dit te doen als de pizza op bakpapier ligt. Hierdoor kun je de pizza makkelijk op een ovenplaat schuiven.
  3. Schenk hier en daar op de pizza pesto en strooi de gerapte kaas en mozzarella over de pizza.
  4. Plaats de pizza in de oven en wachten een aantal minuten tot de zijkanten mooi goudbruin zijn en de kaas is gesmolten. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
  5. Haal de pizza uit de oven en strooi er geroosterde pijnboompitten over met plakjes carpaccio.
  6. Om het helemaal af te maken leggen we er in het midden nog grof gesneden rucola op en sprenkelen een beetje olijfolie over de pizza.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!