• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Pasta
carpaccio salade

Een geweldige salade

Deze carpaccio salade is een waar genot om van te eten. Ideaal als hoofdgerecht maar zeker ook als lunchgerecht. Serveer er wat brood bij en de zelfgemaakte pesto om het helemaal af te maken. Het is een makkelijk gerecht wat in nog geen 30 minuten op tafel staat. Perfect voor wanneer je even geen zin hebt om te lang in de keuken te staan.

Ingrediënten 4 personen

Ingrediënten carpaccio salade

  • 500 gram penne
  • 160 gram carpaccio
  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 zakjes mozarella bolletjes
  • Parmezaamse kaas
  • 1 pot zongedroogde tomaten
  • 125 gram rucola
  • kookroom

Ingredienten pesto

  • 50 ml olijfolie
  • 30 gram pijnboompitten
  • handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • zout en versgemalen peper

Zelf eenvoudig en snel de perfecte carpaccio salade maken

Met deze carpaccio pastasalade wordt het zeker genieten! Wij hebben van de carpaccio salade een variant gemaakt met pasta. Wanneer je het als een voorgerecht wilt serveren zouden wij gaan voor de traditionele carpaccio met rucola, pijnboompitten en truffelmayonaise.

Er zijn diverse mogelijkheden wanneer je deze salade wilt maken met carpaccio. Wij hebben gekozen voor penne maar een andere soort pasta kan natuurlijk ook. Wanneer je graag kookt en je hebt tijd dan is het zelfs nog lekkerder met zelfgemaakte pasta.

Wil je ook dit heerlijke recept maken en carpaccio kopen? Voeg de carpaccio dan snel toe aan je winkelwagen en kies het gewenste bezorg moment! Onze carpaccio zijn verpakt op vellen van 80 gram waardoor je alleen de carpaccio op het bord hoeft te leggen.

Welke saus is het beste bij een carpaccio salade?

Welke saus of dressing bij een carpaccio salade is natuurlijk helemaal afhankelijk van het type salade en wat je lekker vindt. In dit recept hebben wij een zelfgemaakte pesto gebruikt als dressing voor de carpaccio salade. Wij vinden het een ideale saus voor dit recept.

Wat je ook heel vaak ziet is een carpaccio salade met truffelmayonaise. Dit zie je vaak in combinatie met carpaccio omdat de aardse smaak van truffel goed past bij carpaccio.

Bereiding pesto

  1. Zet een pan op middel hoog vuur zonder olie of boter en bak de pijnboompitten tot ze mooi goudbruin zijn. Schud de pijnboompitten in een kommetje en laat afkoelen.
  2. Rasp ongeveer een hand vol met Parmezaanse kaas en pluk de blaadjes van de basilicum.
  3. Neem een keukemixer en voeg hierin de pijnboompitten, basilicum, Parmezaanse kaas en de olijfolie. Mix nu tot je een lekkere pesto krijgt.
  4. Proef de pesto en controleer of die niet te dik is. Anders kun je nog olijfolie toevoegen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Carpaccio salade maken

  1. Zet een pan met ruim water op het fornuis en breng aan de kook.
  2. Wanneer het water kookt voeg je een eetlepel zout toe en de penne. Kook de pasta tot ze beetgaar zijn.
  3. Schenk het pasta water af en meng de pasta direct met twee eetlepels kookroom en een aantal eetlepels van de zelfgemaakte pesto. Roer dit goed door de pasta en laat de pasta afkoelen.
  4. Snijd de zongedroogde tomaten in repen en de rucola grof.
  5. Maak de border op door te beginnen met een beetje rucola, penne, zongedroogde tomaten en pijnboompitten. Rasp er een beetje Parmezaanse kaas over en maak het af door de carpaccio te leggen op de pastasalade samen met de bolletjes mozzarella en hier en daar een beetje pesto.
  6. Serveer de carpaccio salade direct samen met wat brood!

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!