• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
gevulde kip met whisky hooi

Klinkt de naam niet al spannend?

Deze gevulde kip met Whisky hooi is echt een aanrader. De smaken van het mooi in combinatie met de whisky trekken heerlijk in het vlees van de kip. Door de warmte gaat het hooi stomen wat smaak afgeeft aan de kip.

 

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 hele kip
 • handvol hooi
 • whisky
 • dry-rub voor kip

Probeer het zelf eens want het resultaat is echt super! Je kunt natuurlijk ook variëren met andere smaken zoals een lekker bier gebruiken. Op deze manier heb je maar een beetje bier nodig en kun je de rest lekker zelf opdrinken.

Het voordeel van deze methode is dat het vlees lekker sappig blijft. Volgens ons werkt dit veel beter dan de beer can chicken. Het idee van de beer can chicken is ook meer zodat de kip niet omvalt en dat je meerdere kippen rechtop kan plaatsen  in een BBQ. Je kunt ook een hele kip bereiden in een Dutch oven op hooi.

Voorbereiding

 1. Neem een handvol hooi en doe dit in een kom of in een ziplock zak en schenk ongeveer één shotglas whisky erbij. Zet dit minimaal 4 uur weg of een hele nacht. Draai na een aantal uur het hooi even om zodat de whisky er goed in kan trekken. Het beste is om dit in een zak te doen en deze vacuüm te trekken.
 2. Maak de hele kip schoon en dep deze helemaal droog met wat keukenpapier. Strooi de dry rub over de hele kip en wrijf hem ermee in tot de gehele kip is voorzien van de dry rub.
 3. Nu is het tijd om een gevulde kip te maken door het hooi in de buikholte van de kip te stoppen.

Bereiding gevulde kip

 1. Maak de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 180 graden en één zone om indirect te grillen. We leggen de kip in dit BBQ recept op het grillrooster. Je kunt natuurlijk de gevulde kip op een gevogelte stomer zetten of bereiden aan een spit.
 2. Leg de gevulde kip met whisky hooi op het grillrooster boven het indirecte gedeelte. Zorg er dus voor dat de kip niet in aanraking komt met directe hitte.
 3. Nu is het wachten en de temperatuur controleren van de dome zodat deze constant blijft op 180 graden. Dit kun je doen door te spelen met de luchttoevoer in de deksel of onderin de BBQ.
 4. Sluit de deksel voor minimaal een uur en controleer of de gevulde kip een kerntemperatuur heeft van 73 graden. Wanneer deze temperatuur nog niet is bereikt sluit je de deksel.
 5. Is de temperatuur 73 graden dan is het tijd om te smullen van deze sappige kip met whisky smaak. Vergeet niet om natuurlijk eerst het hooi te verwijderen uit de kip voordat je deze gaat aansnijden.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!
10% korting!