• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Tortilla wraps recept

Een eenvoudig smaakvol gerecht!

Een heerlijk recept met tortilla wraps van de BBQ doen mij altijd denken aan de zomer. Lekker makkelijk om te bereiden en ideaal als je vrienden op visite krijgt die blijven eten. De combinaties zijn eindeloos en daarom hebben wij in dit recept gekozen voor twee soorten vullingen. Op deze manier kunnen jou gasten zelf kiezen hoe ze de tortilla wraps samenstellen nadat jij het vlees hebt bereid op de BBQ.

4 personen

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 1 kg steak
    • 4 tomaten
    • 1/3 komkommer
    • 1 ui
    • 2 rode / oranje paprika’s
    • 1 limoen
    • verse koriander
    • feta kaas
    • sla of rucola
    • 12 tortilla’s
    • zout en versgemalen peper
    • Inamood knoflook citroen saus

    Het leuke aan dit tortilla wraps recept is dat je iedere soort steak kunt gebruiken uit ons assortiment. Dit keer hebben wij gekozen voor onze oranje steaks die wij speciaal hebben gemarineerd met een knipoog naar het EK. Er zijn namelijk drie soorten waarvan wij er twee hebben gebruikt in dit recept. De smaak van de ribeye steak bistro en de entrecote steak jalapeño peper passen perfect bij de diverse vullingen. Wanneer je diverse soorten steaks bereid op de BBQ kunnen jouw vrienden zelfs kiezen voor welke soort tortilla wraps ze gaan. Nemen ze er eentje met iets meer pit door gebruik te maken van de entrecote steak jalepeño peper of gaan ze juist voor de bistro smaak. Maak het af door gebruik te maken van één van onze top sauzen zoals de jalapeño saus of de knoflook citroen saus die lekker fris is.

    Je bent natuurlijk vrij om te de wraps samen te stellen zoals je zelf wilt. De combinaties die wij hebben gemaakt in dit recept zijn een wrap met de ribeye en het paprika mengsel met sla, feta en de knoflook citroen saus. Voor de andere wrap hebben wij gekozen voor eentje met pit door de entrecote te combineren met de tomatensalsa, sla en de jalapeño saus.

    Voorbereiding

    1. Haal ten eerste de steak 2 dagen voor de bereiding uit de diepvries en laat het vlees langzaam ontdooien in de koeling.
    2. Snijd vervolgens de tomaten door de helft en verwijder de zaadjes aan de binnenzijde. Neem de halve tomaten en snijd ze in gelijke blokjes en leg ze in een kom.
    3. Snijd daarna de komkommer in kleine blokjes en snipper de koriander fijn. Voeg ze vervolgens samen bij de tomaten en breng het geheel op smaak met zout, versgemalen peper en het sap van één halve limoen. Roer alles goed door elkaar en proef of de smaak naar wens is.
    4. Neem de paprika’s en snijd ze door de helft. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
    5. Pel één ui en snijd de ui vervolgens door de helft en daarna in ringen.
    6. Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie en fruit de uien even aan waarna je de paprika’s kunt toevoegen. Bak het geheel tot de paprika’s gaar zijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

    Bereiding BBQ tortilla wraps recept

    1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën.
    2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 250 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
    3. Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier en zonnebloemolie.
    4. Gril de steaks aan beide zijden boven het directe gedeelte van de barbecue voor ongeveer 2 minuten per zijde. Controleer of de steaks een kerntemperatuur hebben van rond de 56 graden. Wanneer de temperatuur lager is kun je ze nog even laten doorgaren boven het indirecte gedeelte of gewoon nog een aantal keer omdraaien boven het directe gedeelte.
    5. Warm de tortilla’s op boven het indirecte gedeelte van de barbecue door ze allemaal op het rooster te leggen.
    6. Haal ten slotte de steak van de barbecue en snijd de steak in repen of blokjes en serveer samen met het paprika mengsel en de tomatensalsa.

    Serveertip

    Het leuke aan dit recept is dat het lekker makkelijk is en dat je familie of visite gewoon hun eigen tortilla’s kunnen samenstellen. Het enige wat je hoeft te doen is alles klaar zetten door de ingrediënten te serveren in kommetjes. Zet alles op tafel en laat ze de tortilla zelf samenstellen.

    Natuurlijk is dit niet het enige wrap recept op onze website. Ben je opzoek naar een andere variant, dan is deze Tortilla wrap met gegrilde kip ook zeker een aanrader. Je kunt ze ook beide maken zodat de personen aan tafel kunnen kiezen.

    Eet smakelijk!

    Wat vond je ervan?
    Recept delen
    Altijd handig!
    Dit vonden anderen van dit recept
    (3)
    Volg onze socials!

    Wij denken dat je deze ook wel lust!

    Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

    10% korting!