• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 480 minuten
Aantal porties 12 personen
Keuken Barbecue
pulled pork recept

Een echte low and slow klassieker!

Hoe maak je nu eigenlijk pulled pork op de barbecue? In dit recept neem ik jullie mee in de bereiding van pulled pork. Voor pulled pork gebruiken we een mooi stuk procureur. Procureur is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de nek van een varken. Door de mooie dooradering is het perfect om low and slow te bereiden op de barbecue. De meeste mensen denken bij procureur aan pulled pork, maar je kunt er van alles mee bereiden. Denk bijvoorbeeld aan gyros van het spit maar ook voor steak is procureur prima te gebruiken. 

12 personen

Ingrediënten voor 12 personen

Ingredienten pulled pork

 • 2,5 kg procureur
 • 100 ml appelsap
 • dry rub
 • 100 ml appelciderazijn
 • 100 ml whisky
 • rookhout
 • witte bolletjes
 • coleslaw
 • augurken

Overige Ingrediënten

 • 100 ml appelsap
 • 60 ml appelciderazijn
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • 40 ml Whisky
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 250 ml tomaten ketchup
 • 100 ml Whisky
 • 100 ml appelciderazijn
 • 2 eetlepels scherpe mosterd
 • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 theelepel gemalen komijn
 • 1 theelepel gerookte paprikapoeder

Het meest bekende recept met procureur is natuurlijk een broodje pulled pork met coleslaw. Vandaar dat ik jullie meeneem in de bereiding van deze barbecue klassieker. 

Pulled pork

Om pulled pork te maken beginnen we een aantal dagen van te voren. Haal eerst het vlees drie dagen vooraf uit de diepvries en laat het vlees twee dagen ontdooien in de koeling. Op dag drie gaan we de pulled pork namelijk injecteren en inwrijven met een dry-rub. Op deze manier geef je immers het vlees smaak. Door de lange bereidingstijd van ongeveer 8 uur is het verstandig om genoeg te maken. Ga niet voor een stuk van een kilo maar koop liever 2,5 à 3 kg. Alles wat over is kun je namelijk invriezen na de bereiding. Het invriezen van pulled pork is namelijk super makkelijk. Laat ten eerste het vlees zonder de eindsaus afkoelen en vries het in. Voor het invriezen gebruik ik een ziplock zakje en maak porties die voldoende zijn voor 4 broodjes. Je kunt het vlees hierna opwarmen in een pan en voorzien van een barbecue saus. 

Voorbereiding pulled pork recept

 1. Haal ten eerste de procureur drie dagen voor de bereiding uit de diepvries en laat het vlees ontdooien in de koeling.
 2. Na twee dagen haal je het vlees uit de koeling om te marineren. 
 3. Verwijder eerst de harde stukken vet van de procureur omdat we zoveel mogelijk vlees willen kruiden aan de buitenzijden. Het meeste vet smelt weg tijdens het langzaam garen van het vlees. Hierdoor blijft het vlees mooi sappig. Om het vlees aan de binnenzijde ook wat smaak te geven gaan we de procureur injecteren.
 4. Neem een kom en voeg hierin alle ingrediënten van de injectiemix zoals de appelsap, appelciderazijn, Italiaanse kruiden, whisky, knoflookpoeder en de uienpoeder. Roer alles goed door elkaar en neem je marinade injector om het vlees te injecteren. Injecteer de procureur in een ruitpatroon om de 5 centimeter. 
 5. Dep het vlees droog met keukenpapier en wrijf de buitenzijde van het vlees in met een dry-rub. Je kunt net als ik een kant en klare dry-rub gebruiken of je kunt er zelf eentje maken. 
 6. Wikkel nu de procureur in vershoudfolie en plaats hem in een schaal in de koeling voor 24 uur.

Bereiding pulled pork recept

 1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de plate setters en het rooster. We gaan de procureur namelijk indirect bereiden op de barbecue. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 120 graden.
 2. Wanneer de temperatuur van 120 graden is bereikt kun je een aantal hout chuncks toevoegen aan de kolen om te roken. Plaats de roosters terug in de barbecue en leg de procureur op het rooster. Voorzie de procureur van een temperatuursensor en stel deze in op een kerntemperatuur van 70 graden. Sluit de deksel en sluit de schuiven voor 3/4 en wacht tot de ingestelde temperatuur. 
 3. Nu is het belangrijk dat de temperatuur rond de 120 graden blijft. Iets eronder is geen ramp maar zorg dat je niet te hoge uitschieters krijgt naar boven.
 4. Wil je iets meer Whisky smaak geven aan het vlees dan kun je ieder uur het vlees even inspuiten met het Whisky mengsel van appelsap, appelciderazijn en Whisky. 

Bereiding barbecuesaus

 1. Neem een pan en zet deze op het fornuis.
 2. Pel de knoflook en pers deze uit boven de pan. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe zoals de tomaten ketchup, whisky, appelciderazijn, scherpe mosterd, bruine basterdsuiker, gemalen komijn en de paprikapoeder en breng de saus aan de kook. 
 3. Roer alles goed door elkaar en dik de saus in op laag vuur gedurende 20 minuten.
 4. Wanneer de pulled pork een kerntemperatuur heeft bereikt van 70 graden kun je het vlees instrijken met de barbecuesaus. 
 5. Sluit de deksel vervolgens voor 2 uur en zorg dat de temperatuur van de barbecue rond de 120 graden blijft.
 6. Na twee uur gaan we de procureur inpakken in aluminiumfolie. Haal ten eerste het vlees uit de barbecue en wikkel de procureur in aluminiumfolie. Vergeet vervolgens niet om de temperatuursensor te laten zitten voor de eindtemperatuur. Stel de kerntemperatuur in op 93 graden en sluit de deksel van de barbecue.

Broodje pulled pork maken

 1. Wanneer de kerntemperatuur is bereikt haal je het vlees uit de barbecue. Neem intussen een schaal en leg hierin het ingepakte vlees. Verwijder vervolgens de aluminiumfolie en vang het vocht op voor de eindsaus.
 2. Nu komt misschien wel het meest lastige stuk. Laat het vlees een uur rusten onder een schone theedoek. Dit is belangrijk zodat de sappen in het vlees zich weer kunnen verdelen. 
 3. Na een uur kun je het vlees gaan pullen door met twee vorken het vlees uit elkaar te trekken. Dit kun je natuurlijk ook met je handen doen. 
 4. Neem de barbecuesaus en voeg hierin een beetje van het vocht dat je hebt opgevangen. Meng het goed door elkaar. 
 5. Neem de hoeveelheid pulled pork dat je verwacht nodig te hebben en meng de saus beetje voor beetje door het vlees. 
 6. Als laatste nemen we een witte bol en voorzien deze van een laag pulled pork. Plaats hierop een paar augurken en de coleslaw en je hebt een heerlijk broodje pulled pork.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!
10% korting!