• Gratis thuisbezorgd vanaf €70,-

 • Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Hoogwaardige kwaliteit. Dat proef je!

Tomahawk steak bereiden met gegrilde groene asperges

Chefkok inamood, woensdag 05 mei 2021

Een tomahawk steak is een geweldig stuk vlees om te bereiden, of het nu in de oven is of op de BBQ. Je ziet dat de tomahawk steak vooral wordt bereid op de BBQ omdat het een stoer stuk vlees is. Het is echter zonde om het alleen te bereiden op de BBQ want het kan ook zonder problemen worden bereid in de oven.

Een tomahawk steak is een ribeye met het been er nog aan. Hierdoor lijkt de vorm op een tomahawk. Wij hebben diverse soorten tomahawks in ons assortiment. De verschillen tussen de diverse soorten zijn de herkomst en de mate van marmering in het vlees.

Ingrediënten

 • 1 tomahawk steak
 • 1 bos groene asperges
 • Zeezout en vers gemalen peper

Voorbereiding

 1. Haal ten eerste het vlees twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat het vlees langzaam ontdooien in de koeling.
 2. Verwijder voor de bereiding de verpakking en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
 3. Breng het vlees op smaak met een beetje zout. Peper kun je na de bereiding toevoegen gezien de peper anders bitter wordt door de hoge temperatuur tijdens het bakken.
 4. Snijd de kontjes van de groene asperges.

Bereiden tomahawk steak in de oven

 1. Warm ten eerste de oven voor op een temperatuur van rond de 150 graden.
 2. Zet vervolgens een grillpan op het vuur en smelt een klont boter in de pan. Wacht tot de boter heet genoeg is en grill beide zijden van de tomahawk steak tot het vlees mooi verkleurd is.
 3. Haal daarna het vlees uit de pan en leg de tomahawk steak in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal in de oven en wacht tot de kerntemperatuur van het vlees rond de 56 gaden is.
 4. Bak in de tussen tijd de groene asperges in een grillpan in een beetje olijfolie.
 5. Haal de tomahawk steak uit de oven bij de juiste kerntemperatuur en laat het vlees ongeveer 10 minuten rusten voordat je het aansnijd.

Serveer de tomahawk steak met de groene asperges en bijvoorbeeld gepofte aardappelen!

 

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?