• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
gegrilde bavette

Een heerlijk stuk rundvlees!

Een gegrilde bavette op de BBQ is niet alleen super lekker maar ook zo klaar. Het is namelijk vlees wat niet zo dik is en perfect geschikt is om te serveren als steak. Bij de gegrilde bavette serveerden wij een simpele maissalade waarvan de mailkolven natuurlijk op de BBQ gaan.

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten bavette

  • 1 kg bavette
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels uienpoeder
  • olijfolie
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • zout en versgemalen peper

Ingrediënten maissalade

  • 2 maiskolven
  • 1 rijpe avocado
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 rode of oranje paprika
  • 1 rode peper
  • 1/2 rode ui
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel honing
  • zout en versgemalen peper

Bavette grillen we direct boven de kolen maar het kan makkelijk zijn om toch een gedeelte van je kamado in te richten als indirect. Op die manier kan de bavette nog even verder garen wanneer de gewenste kerntemperatuur nog niet is bereikt. Op deze manier heb je maximale controle want je wilt dat de bavette mooi verkleurd en niet verbrand.

Wil je dit heerlijke gerecht ook bereiden?

Wil je ook bavette kopen om dit heerlijke gerecht te bereiden? Vergeet dan niet om het product in je winkelwagen te plaatsen!

Voorbereiding bavette

  1. Haal ten eerste de bavette een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Meng in een kom 2 eetlepels olijfolie en alle kruiden en meng goed door elkaar.
  3. Haal de bavette uit de koeling en verwijder de verpakking. Dep het vlees droog met keukenpapier en leg de bavette in een schaal of zip-lock zakje samen met de marinade.
  4. Laat voor minimaal twee uur marineren maar kan natuurlijk ook langer.

Voorbereiding maissalade

  1. Wrijf de mais in met een beetje olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  2. Snijd de cherrytomaten door de helft.
  3. Pel de rode ui en verwijder de zaadjes van de rode peper. Snipper de rode ui en de peper fijn en meng met de cherrytomaten.
  4. Verwijder de pit van de avocado en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Snijd blokjes van het vruchtvlees.
  5. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes en meng met de overige ingrediënten.
  6. Pers het sap van 1 limoen over de salade en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Bereiding gegrilde bavette

  1. Haal het vlees ongeveer 30 minuten voordat deze op de kamado gaat uit de koeling.
  2. Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de roosters, we gaan namelijk direct barbecueën. Sluit jouw kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 200 graden.
  3. Leg de bavette op het rooster en draai na ongeveer 2 minuten om. Keer regelmatig tot een kerntemperatuur is bereikt van 52 graden.
  4. Haal de bavette van het rooster en laat rusten voor ongeveer 5 tot 10 minuten onder aluminiumfolie.
  5. Leg tijdens het rusten de maiskolven op de barbecue en draai regelmatig tot de mais mooi verkleurd is.
  6. Snijd de gegrilde mais van de kolven en meng met de salade en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  7. Snijd het vlees in dunne plakken haaks op de draad en serveer met de salade.

Ben je opzoek naar andere gerechten die je kunt bereiden op een kamado? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie kamado recepten waar je een compleet overzicht vindt van alle recepten.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!
10% korting!