• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 600 minuten
Aantal porties 8 personen
Keuken Barbecue
Beef hammer bbq

Lekker low and slow op de BBQ!

In dit beef hammer recept leggen we jou alles uit over de bereiding van dit indrukwekkende stuk vlees. In dit recept beschrijven we niet alleen de bereiding van de beef hammer, maar maken er een lekkere gevulde tortilla wrap mee.

Ingrediënten voor 8 personen

Ingrediënten beef hammer

 • 1 beef hammer
 • runderbouillon
 • dry rub

Ingrediënten tortilla wrap

 • tortilla wraps
 • julienne gesneden wortels
 • bosui
 • tomaten
 • veldsla
 • rode paprika
 • gerapte kaas
 • knoflook saus

De beef hammer is bij ons verkrijgbaar in diverse gewichten en dit heeft natuurlijk invloed op de duur van de bereiding. Wij hebben voor dit recept een gewicht gebruikt van 5 kg. Het duurde ongeveer 9 uur voordat het vlees de juiste temperatuur had bereikt. Met het rusten erbij waren wij ongeveer 10 uur bezig. Het is dus vooral geduld wat je moet hebben om dit vlees te veranderen in pulled beef. Maar het is zeker de moeite waard en leuk om te doen. Je ziet het niet voor niks overal voorbij komen op social media.

Tips

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kan houden tijdens de bereiding. Begin op tijd en vergeet niet om het vlees 1 dag voor de bereiding te injecteren en te marineren met kruiden. Op het gebied van bereiding heb je een keuze of je gebruik maakt van butcherpaper of dat je aluminiumfolie gebruikt. Het verschil is dat butcherpaper ademt waardoor de korst steviger wordt. Echter dit zorgt ook voor een langere bereidingstijd dan wanneer je aluminiumfolie gebruikt. Het is maar net waar je de voorkeur aangeeft. Wij hebben aluminiumfolie gebruikt tijdens de bereiding.

De laatste tip is begin op tijd gezien het vlees lang op de barbecue moet.

Voorbereiding beef hammer

 1. Haal de beef hammer drie dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat deze langzaam ontdooien in de koeling.
 2. Na twee dagen verwijder je de verpakking van de beef hammer en gaan we starten met het maken van het recept.
 3. Verwijder ten eerste het vlies rondom het vlees met een scherp mes en probeer om geen vlees mee te nemen. Het vlies moet worden verwijderd omdat het niet lekker is en omdat je wil dat de kruiden het vlees een heerlijke smaak geeft.
 4. Na het verwijderen van het vlies gaan we het vlees smaak geven door het vlees te injecteren met runderbouillon.
 5. Kruid vervolgens de hele beef hammer met een lekkere dry-rub. Wij hebben gebruik gemaakt van onze beef rub.
 6. Nu is het belangrijk dat je het vlees opbind met slagerstouw gezien het vlies ervoor zorgde dat het vlees bij elkaar bleef. Een andere reden is dat we het vlees zover gaan garen dat het vlees van het bot valt. Hierdoor blijft het vlees mooi bij elkaar tijdens de bereiding en wanneer je het van de barbecue haalt.
 7. Pak het vlees in met vershoudfolie en leg terug in de koeling voor een dag. Dit zorgt ervoor dat het vlees kan marineren en is belangrijk zodat het vlees smaak krijgt.

 

Bereiding beef hammer recept op de kamado

 1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de plate setters. We gaan namelijk indirect barbecueën. Regel de kamado naar 120 graden en voeg hierna 3 hout chunks toe gezien we het vlees een lekkere rooksmaak gaan geven.
 2. Plaats op de plate setters een druipbak maar zorg dat deze niet in aanraking komt met de plate setters. Dit zorgt ervoor dat je niet teveel rookontwikkeling krijgt door het vet wat druipt van het vlees.
 3. Plaats de roosters en sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 120 graden en sluit daarna de schuiven tot de temperatuur stabiel blijft in de kamado. Laat ze wel een stukje open zodat er een luchtdoorstroming blijft en de houtskool niet uitgaat. Controleer of er rook uit de topvent komt van de kamado.
 4. Plaats het vlees op het rooster boven het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel.
 5. Wacht nu ongeveer 3 uur en haal daarna het vlees van de barbecue.
 6. Pak vervolgens het vlees in met butcherpaper of aluminiumfolie en schenk er een beetje runderbouillon toe.
 7. Plaats de beef hammer terug op het rooster en sluit de deksel. Regel vervolgens de temperatuur van de barbecue naar rond de 150 graden. Op deze manier gaat de bereiding sneller.
 8. Voorzie het vlees eventueel van een kerntemperatuurmeter en stel deze in op 93 graden.
 9. Wanneer het vlees de kerntemperatuur heeft bereikt controleer je met een tandenstoker of deze zonder weerstand in het vlees gaat. Wanneer dit zonder problemen gaat is het vlees klaar en anders gaar je verder. De 93 graden is een indicatie dus het kan ook hoger zijn dan 93 graden.
 10. Laat het vlees nu rusten voor ongeveer 45 minuten tot een uur. Wij gebruiken hiervoor een oude koelbox zodat het vlees nog lekker warm is na het rusten. Het rusten is belangrijk zodat alle sappen zich kunnen verdelen in het vlees.

Bereiding tortilla wraps

 1. Snijd de tomaten in blokjes en de bosui in ringen.
 2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes of reepjes.
 3. Rasp de kaas en was de veldsla.
 4. Neem een wrap en beleg deze met de groenten, de pulled beef, geraspte kaas en als laatste een saus naar keuze. Wij hebben de wrap voorzien van een lekkere knoflooksaus en opgerold.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!