• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen werkdagen tussen 17.00 en 22.00 op zaterdag tussen 08.00 en 18.00

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 3 personen
Keuken Barbecue
gegrilde t-bone

Geweldig gegrilde t-bone steak!

Deze T-bone steak, bereid volgens de reverse sear methode is een waar genot waar je iedereen mee gaat verrassen. De reverse sear methode houdt in dat het vlees eerst indirect wordt gegaard op lage temperatuur, totdat de kerntemperatuur rond de 48 graden Celsius ligt. Daarna wordt het vlees op hoge temperatuur kort gegrild voor een mooie korst.

3 personen
10% korting!

Ingrediënten 3 personen

Vlees

  • 800 gram t-bone steak
  • naar smaak grof zout

Ingrediënten chimichurri

  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 1 stuks rode peper (zonder zaadjes)
  • 1 stuks sjalotje
  • 1 eetlepel pesto
  • scheut olijfolie

De T-bone heeft zijn naam te danken aan de vorm van het bot, wat een vorm van een T heeft. Aan de ene kant zit een stuk entrecote en aan de andere kant ossenhaas. Twee van de meest malse stukken van het rund.

Bereiding chimichurri

  1. Snijd de knoflook, sjalot, rode peper (zonder zaadjes), peterselie fijn, niet te fijn want een beetje grove textuur is het lekkerst.
  2. Doe alles in een weckpot en schenk de azijn en de olie erover tot de chimichurri de gewenste dikte heeft en voeg de pesto toe.
  3. Voeg peper en zout naar eigen smaak toe.
  4. Haal een gloeiend heet stukje houtskool uit de BBQ en voeg dit toe en sluit de deksel van de weckpot.
  5. Laat dit minimaal een half uur staan en haal het stukje kool eruit en roer door.

Bereiding T-bone

  1. Bereid de BBQ voor om indirect te grillen en breng de temperatuur naar zo’n 130 graden.
  2. Steek de probe van de thermometer midden in het vlees en leg de T-bone op de BBQ.
  3. Wanneer een kerntemperatuur van 47 graden is bereikt haal je de T-bone eraf.
  4. Bereid de bbq nu voor op direct grillen op zo’n 220 graden.
  5. Leg nu de T-bone terug en fakkel het kort weerszijde af.
  6. Laat het vlees 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt, snijd daarna het vlees van het bot en dunne plakken.
  7. Doe de charcoal chimichurri erover en eet smakelijk!

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(7)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!