• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 60 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 2 personen
Keuken Barbecue
T-bone op de grill

T-bone steak met zelfgemaakte kruidenboter

Wil je die heerlijke grote gerookte en super malse steak op je bord, waarbij de gesmolten zelfgemaakte kruidenboter via de grillmarks van je T-bone afglijdt? Lees dan dit recept! Natuurlijk kun je ook een ander stuk rundvlees gebruiken voor dit recept.

2 personen

Ingrediënten 2 personen

  • 1 stuks t-bone steak
  • 1 pakje ongezouten roomboter
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel SPG (1:1 zout, zwart peper, knoflookpoeder)
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel oregano

Wat is compound boter

Compound boter is niets anders dan boter met kruiden naar keuze of andere smaakmakers, die wordt opgerold en daarna in plakken gesneden. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met BBQ vlees

Bereiding compound boter

  1. Laat de roomboter langzaam smelten (niet laten koken!).
  2. Voeg de SPG, sambal, rozemarijn en oregano toe.

  3. Meng alles goed door elkaar tot een egale, aromatische boter.

  4. Giet het mengsel in een bakje of rol het op in bakpapier.

  5. Laat minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Voorbereiding

  1. Steek je BBQ aan en stel deze in op minimaal 250°C met een directe én indirecte hittezone. Voeg rookhout toe voor die heerlijke extra smaak.

  2. Haal de T-bone steak uit de verpakking, dep droog, en bestrooi beide zijden royaal met zeezout. Laat 10 minuten intrekken.t-bone rauw

T-bone steak bereiden op de BBQ

  1. Grillen onder directe hitte:
    Leg de steak boven directe hitte. Grill 2 minuten, draai een kwartslag (voor die mooie grillmarks), en grill weer 2 minuten. Herhaal aan de andere kant.

  2. Garen onder indirecte hitte:
    Verplaats de steak naar de indirecte zone en plaats een kernthermometer. Voeg rookhout toe en sluit de BBQ-deksel.

  3. Kerntemperaturen (naar smaak):

    Rare: 48–50°C, Medium rare: 51–53°C, Medium: 54–57°C

  4. Rust & serveer:
    Leg de steak op een bord, leg er plakken compound butter op en dek af met aluminiumfolie. Laat 5-10 minuten rusten. Snijd het vlees van het bot en vervolgens in dunne plakken. Overgiet met de gesmolten boter en serveer met frietjes en een frisse salade.

  5. 👉 Volg voor meer BBQ-inspiratie: @tbs.bbq 🤩

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!