T-bone steak met zelfgemaakte compound boter
@tbs.bbq | 01 april 2025
Recept printenKies zelf de gewenste leverdag
Leveringen werkdagen tussen 17.00 en 22.00 op zaterdag tussen 08.00 en 18.00
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Wil je die heerlijke grote gerookte en super malse steak op je bord, waarbij de gesmolten zelfgemaakte kruidenboter via de grillmarks van je T-bone afglijdt? Lees dan dit recept! Natuurlijk kun je ook een ander stuk rundvlees gebruiken voor dit recept.
Compound boter is niets anders dan boter met kruiden naar keuze of andere smaakmakers, die wordt opgerold en daarna in plakken gesneden. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met BBQ vlees
Voeg de SPG, sambal, rozemarijn en oregano toe.
Meng alles goed door elkaar tot een egale, aromatische boter.
Giet het mengsel in een bakje of rol het op in bakpapier.
Laat minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Steek je BBQ aan en stel deze in op minimaal 250°C met een directe én indirecte hittezone. Voeg rookhout toe voor die heerlijke extra smaak.
Haal de T-bone steak uit de verpakking, dep droog, en bestrooi beide zijden royaal met zeezout. Laat 10 minuten intrekken.
Grillen onder directe hitte:
Leg de steak boven directe hitte. Grill 2 minuten, draai een kwartslag (voor die mooie grillmarks), en grill weer 2 minuten. Herhaal aan de andere kant.
Garen onder indirecte hitte:
Verplaats de steak naar de indirecte zone en plaats een kernthermometer. Voeg rookhout toe en sluit de BBQ-deksel.
Kerntemperaturen (naar smaak):
Rare: 48–50°C, Medium rare: 51–53°C, Medium: 54–57°C
Rust & serveer:
Leg de steak op een bord, leg er plakken compound butter op en dek af met aluminiumfolie. Laat 5-10 minuten rusten. Snijd het vlees van het bot en vervolgens in dunne plakken. Overgiet met de gesmolten boter en serveer met frietjes en een frisse salade.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Wanneer je bij ons bestelt, kun je zelf de gewenste leverdag aangeven. Als je kiest voor een leverdag doordeweeks, dan kan dat vaak nog tot 22.00 uur voor levering de dag erna. Wil je je bestelling op zaterdag ontvangen? Zorg dan dat je deze plaatst vóór vrijdag 11.00 uur.
Onze producten worden op doordeweekse dagen ’s avonds bezorgd door Trunkrs, tussen 17.00 en 22.00 uur. Op zaterdag worden ze bezorgd door Chill Bill, tussen 08.00 en 18.00 uur. Van beide bezorgdiensten ontvang je op de dag van levering track & trace-informatie met betrekking tot je bestelling.
Wanneer je bij ons bestelt, kun je zelf de gewenste leverdag aangeven. Als je kiest voor een leverdag doordeweeks, dan kan dat vaak nog tot 22.00 uur voor levering de dag erna. Wil je je bestelling op zaterdag ontvangen? Zorg dan dat je deze plaatst vóór vrijdag 11.00 uur.
Onze producten worden op doordeweekse dagen ’s avonds bezorgd door Trunkrs, tussen 17.00 en 22.00 uur. Op zaterdag worden ze bezorgd door Chill Bill, tussen 08.00 en 18.00 uur. Van beide bezorgdiensten ontvang je op de dag van levering track & trace-informatie met betrekking tot je bestelling.