• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Wrap met gegrilde kip en guacamole

Een perfecte wrap van de BBQ!

Recepten met een wrap en kip zijn er in alle vormen te vinden op internet en in diverse koopboeken maar wat was deze lekker zeg! Dit is misschien wel de lekkerste wrap die ik in tijden heb gegeten en van de barbecue natuurlijk. De combinatie van de zachte smaken van het paprika mengsel en de guacamole en het pittige van de rode peper maken het voor mij een perfect recept. Natuurlijk moeten we de gegrilde kip niet vergeten in dit recept want het totaal plaatje maakt het zo lekker.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 8 tortilla's
  • 3 kipfilets
  • 2 uien
  • 3 rode zoete paprika's
  • 1 rode peper
  • 1 klein blikje mais
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • zout en versgemalen peper
  • gemengde sla
  • 3 romatomaten
  • olijfolie

Ingrediënten Guacamole

  • 2 romatomaten
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 1 limoen
  • 2 avocado's
  • 1 rode ui
  • 1/2 theelepel gemalenkomijn
  • zout 

Het is weer een eenvoudig recept wat binnen 30 minuten op tafel staat en helemaal als je bijvoorbeeld de Weber Pulse 2000 gebruikt zoals ik deed in dit recept. Je zet de barbecue aan en binnen vijf minuten ben je al lekker aan het grillen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een kolen barbecue gebruiken voor net dat beetje extra. Ik gebruikte de elektrische barbecue omdat ik dit keer niet veel tijd had. Lekker makkelijk en snel klaar!

Ik ben dan ook benieuwd wat jullie vinden van deze wrap met gegrilde kip.

Voorbereiding

  1. Maak de kipfilet schoon en snijd deze in de lengte door de helft. Dit is niet echt noodzakelijk maar zorgt ervoor de je straks een betere verhouding hebt op de wrap.
  2. Neem een kom en schenk hierin ongeveer 3 eetlepels olijfolie. Voeg de kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Nu de marinade klaar is kun je kipfilet toevoegen en ervoor zorgen dat de marinade overal op de kipfilet zit. Dek af en zet de gemarineerde kipfilet minimaal 2 uur in de koeling.
  3. Maak de paprika’s schoon door de zaadlijsten te verwijderen.
  4. Snijd de ui in partjes, de paprika’s in blokjes en de rode peper in halve dunne ringen.
  5. Snijd de tomaten in vier partjes en verwijder de zaadjes en het vocht en snijd het vruchtvlees in blokjes. De tomatenblokjes gaan we straks gebruiken als vulling voor de tortilla’s.

Voorbereiding Guacamole

  1. Snijd de tomaten in vier partjes en verwijder de zaadjes en het vocht en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Snipper de rode ui samen met de koriander.
  3. Snijd de avocado’s in de lengte door de helft en wip met het mes zodat de twee helften los van elkaar komen en verwijder de pit. We kunnen heel moeilijk doen om de schil van de avocado’s te verwijderen maar ik heb ze gewoon met een lepel leeg gemaakt. Prak de avocado’s tot een puree in een kom.
  4. Voeg in de kom de tomatenblokjes samen met de rode ui en koriander en meng alles goed door elkaar.
  5. Pers een halve limoen in de guacamole en breng op smaak met komijn en zout.

Bereiding wrap met gegrilde kip

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor een directe en indirecte zone. Bij dit gerecht is een deksel niet echt noodzakelijk.
  2. Zet een skillet boven het directe gedeelte en schenk er een beetje olijfolie in en fruit de ui aan hierin.
  3. Bak vervolgens de paprika’s mee en zet de skillet boven het indirecte gedeelte en voeg als laatste nog even de mais toe.
  4. De kipfilet hebben we dun gesneden en de bereiding is daarom even kort boven het directe gedeelte van de barbecue. Blijf erbij en als het te snel gaat verplaats de kipfilet dan naar het indirecte gedeelte. Meet met een kerntemperatuurmeter of de kipfilet een temperatuur heeft van 73 graden.
  5. Nu is het tijd om de wrap met gegrilde kip te maken, ja dat wordt smullen! Neem een wrap en begin eerst in het midden met een laagje sla, vervolgens het mengsel met de paprika’s. Snijd de kipfilet in repen en leg deze op het paprika mengsel, rode peper ringen, tomatenblokjes en als laatste de guacamole.

Ik hoop dat je de wrap met gegrilde kip nog dicht krijgt ;).

Natuurlijk is dit niet het enige wrap recept op onze website met gegrilde kip. Ben je opzoek naar een andere variant, dan is deze Tortilla wrap met gegrilde kip ook zeker een aanrader of kies voor een gevuld Turks brood. Je kunt ze ook beide maken zodat de personen aan tafel kunnen kiezen.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!
10% korting!