• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 240 minuten
Aantal porties 8 personen
Keuken Barbecue
engelse pastei

Een perfect gerecht voor de winter!

Een typisch Engels gerecht is natuurlijk een pastei. Wij maakten gerecht met sukade. Dit kun je natuurlijk ook met andere delen doen van een rund zolang het maar stoofvlees is. Het gehele recept is bereid op de BBQ maar je kunt er ook voorkiezen om de pastei af te bakken in de oven op 190 graden. Het is maar net wat je voorkeur heeft.

Ingrediënten 8 personen

  • 1 kg sukade
  • 3 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 winterpenen
  • boter
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 flesjes winterstout of andere donkerbier
  • 1 ei
  • 250 gram champignons
  • Verse rozemarijn
  • 200 gram geraspte goudse kaas
  • 2 volle eetlepels bloem
  • 500 gram kant en klare roomboterbladerdeeg
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Voorbereiding

  1. Haal de sukade een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier. Snijd vervolgens het vlees in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
  3. Pel de knoflook en de uien en snijder fijn.
  4. Maak de wortels, champignons en de bleekselderij schoon en snijd de wortel en bleekselderij in blokjes en de champignons in plakjes.

Bereiding vulling

  1. We starten eerst met het aanmaken van de kamado of een andere BBQ en regel te temperatuur naar de 150 graden. Wanneer de BBQ aan is kun je alvast de Dutch Oven plaatsen omdat deze ook moet opwarmen. Wacht ongeveer 15 minuten tot de Dutch Oven goed heet is. Plaats geen plate setters zodat de Dutch Oven direct in contact staat met kolen.
  2. Schenk een beetje olijfolie in de Dutch Oven en fruit de ui rustig aan voor ongeveer 10 minuten tot deze mooi verkleurd is.
  3. Voeg de laatste paar minuten de knoflook toe en bak deze even mee.
  4. Hierna kun je alle groenten toevoegen met een klont boter. Bak de groenten aan voor een aantal minuten.
  5. Hussel het vlees door de bloem en leg het vlees in de pan en bak rondom goudbruin.
  6. Voeg de rozemarijn toe en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Je kan het gerecht ook later nog verder op smaak brengen voordat de vulling in het deeg gaat.
  7. Verwijder de Dutch Oven uit de BBQ en plaats de plate setters omdat we nu het recept verder indirect gaan garen. Zet de Dutch Oven terug in de BBQ en schenk het bier bij de ingrediënten.
  8. Breng het geheel net aan de kook. Dit gaat het snelste door de deksel op de Dutch Oven te plaatsen en de BBQ te sluiten. Probeer in de tussentijd de BBQ te regelen naar een temperatuur van rond de 120 graden. Het gerecht moet namelijk langzaam koken waardoor de temperatuur omlaag moet. Laat het gerecht nu voor 2,5 tot 3 uur sudderen en roer af en toe door de vulling.
  9. Na ongeveer 2 uur controleer je de dikte van de saus. Wanneer deze nog te dun is verwijder je de deksel van de Dutch Oven zodat de saus kan indikken tot het vlees uit elkaar valt en je een lekkere dikke saus hebt.
  10. Proef de vulling en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  11. Haal ten slotte de Dutch Oven uit de BBQ en meng de helft van de kaas door de vulling en laat de vulling een beetje afkoelen. Door dit proces te versnellen kun je ook de saus in een ovenschaal schenken.

Bereiding Engelse pastei

  1. Om de pastei te maken gebruik je een taartvorm die ook in de oven mag. Vet de taartvorm in met boter en verdeel het bladerdeeg over de bodem en de zijkanten. Laat de bladerdeeg iets over de rand steken zodat je deze straks kunt terugvouwen.
  2. Schenk de Engelse pastei vulling in de taartvorm en verdeel de overige kaas over de vulling.
  3. Klop eigeel los en wrijf hiermee de rand in van de bladerdeeg. Plaats de deksel van bladerdeeg over de taartvorm en vouw de randen dicht. Maak er bijvoorbeeld met de achterkant van een mes vormen in. Deze worden dan zichtbaar tijdens het bakken.
  4. Wrijf de deksel in met de rest van het eigeel.
  5. Regel de BBQ naar een temperatuur van rond de 190 graden en zorg voor indirecte hitte. Wanneer de temperatuur stabiel is kun je de taartvorm op het rooster plaatsen.
  6. Bak het geheel voor ongeveer 45 minuten tot de bladerdeeg mooi verkleurd is en gaar.
  7. Haal de pastei van de BBQ met een handdoek en serveer bijvoorbeeld met een zelfgemaakte aardappelpuree.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!