Terug

T-bone steak | dry aged

T-bone steak | dry aged

32,95

€60 p/kgOngeveer 600 gram
Een T-bone steak is een populair en smaakvol stuk vlees, wat zijn naam dankt aan de vorm van het bot.

Voor 22:00 uur besteld, de volgende avond thuis geleverd

Bezorging
  • Gratis thuisbezorgd

    Bestellingen vanaf €75,- in Nederland

  • Topkwaliteit vlees

    Uit eigen vleesgroothandel

  • Vers ingevroren

    Smaak & kwaliteitsgarantie

  • Kies zelf je leverdag

    Tussen 17 en 22 uur bezorgd

Verdere informatie

Een dry aged T-bone steak is een populair en smaakvol stuk vlees, wat zijn naam dankt aan de vorm van het bot. Het bot in het midden van de steak heeft de vorm van een T, waarbij aan de ene kant de entrecote en aan de andere kant de ossenhaas zit. Wij verkopen nu ook T-bones als dry aged steak.

Dry aged vlees

Dry-aged vlees wordt steeds populairder onder fijnproevers en kenners van goed vlees. Bij het dry-agen van vlees wordt het vlees gedurende een bepaalde periode bewaard in een gecontroleerde omgeving, waarbij luchtvochtigheid, temperatuur en luchtcirculatie zorgvuldig worden gecontroleerd. Het resultaat is een stuk vlees met een diepe, rijke smaak en een zachte textuur.

Herkomst dry aged T-bone steak

Het Ierse John Stone dry aged beef ondergaat een strenge selectie door John Stone voordat het wordt toegelaten. Zo komt ca. 5 tot 10% van de Angus- en Herefordrunderen in aanmerking voor het prachtige John Stone label.

In de speciale rijpingskamers wordt dit vlees onder een nauwkeurig gecontroleerd klimaat tot op het bot gerijpt voor een periode van ten minste 21 dagen. Door de werking van o.a. de enzymen in het vlees wordt het vlees botermals.

Het vlees wordt gebruikt door vele sterrenchefs in de hele wereld en heeft in 2017 nog de World Steak Challenge gewonnen met een dry aged rib eye.

Bereiding

Het bereiden van een dry aged steak is niet anders dan andere soorten vlees. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en breng op smaak ongeveer 30 minuten voor de bereiding. Bak het vlees daarna op hoge hitte in een pan tot het vlees goudbruin is. Regel de temperatuur lager en bak het vlees door regelmatig te draaien tot de gewenste kerntemperatuur. Houd voor medium een temperatuur aan van 56 graden.

T-bone steak | dry aged | Recepten

Je T-bone steak | dry aged eenvoudig besteld & geleverd

Bedrukte portioneerfolie

Zorgvuldig verpakt

Bedrukte portioneerfolie van INAMOOD en 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Nieuw binnen de Nederlandse markt.

Recyclebare verpakking

Uniek in Nederland

Omverpakking per kilo (pouch) 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Scheiden is eenvoudig door de Off-Black zwarte zakken.

Verzenddoos

Innoverende isolatie koelbox

Verzenddoos van karton en 100% recyclebaar. Opgebouwd uit golfkarton en honingraadplaten en dat maak het een innoverende isolatie koelbox,