• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
cowboy butter saus

Een perfecte combinatie!

Cowboy butter saus is misschien wel de nieuwe trend van dit jaar! Je komt het namelijk overal op social media tegen in combinatie met een heerlijke steak. Wij kunnen natuurlijk niet achter blijven en hebben er een recept meegemaakt. Wij kunnen alvast verklappen dat de combinatie echt geweldig is.

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg T-bone steak
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 1/2 citroen
  • 1 volle theelepel mosterd
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 1 eetlepel verse bladpeterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • zout en versgemalen peper

Ingrediënten Toscaanse champignons

  • 500 gram champignons
  • 6 teentjes knoflook
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • verse peterselie
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • bakboter
  • zout en versgemalen peper

Je kunt de cowboy butter saus combineren met iedere steak die je lekker vindt. Wij hebben de keuze gemaakt voor onze dry aged T-bone steak van John Stone. Deze heeft reeds van zichtzelf een geweldige smaak natuurlijk maar wij waren juist benieuwd naar de combinatie.

Cowboy butter saus is eigenlijk gewoon een kruidenboter maar dan gesmolten. Het idee is dat je de saus gebruikt als dipsaus. Snijd het vlees prik het aan je vork en dip het in de boter en geniet. Wanneer de boter afkoelt stolt deze weer en daarom is het belangrijk dat je deze warm houd tijdens het bereiden van het vlees of juist ervoor kiest om de boter te maken tijdens de bereiding van het vlees. Je kunt er echter ook voor kiezen om de boter gewoon te bereiden vooraf en wanneer het vlees aan het rusten is de boter weer te smelten.

Bereiding Toscaanse champignons

  1. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
  2. Snipper de peterselie fijn.
  3. Boen de champignons schoon en snijd een stukje van de stronk. Je kunt ervoor kiezen om de champignons in zijn geheel te bakken of om ze nog een keer door de helft te snijden zoals wij hebben gedaan.
  4. Zet een pan op het vuur of gebruik een skillet om de champignons te bereiden op de barbecue. Smelt een klont boter met een beetje olijfolie in de pan en bak hierin de knoflook voor 1 á 2 minuten.
  5. Voeg vervolgens de champignons toe en de helft van de peterselie.
  6. Bak de champignons tot ze mooi verkleurd zijn en bijna gaar en voeg de zongedroogde tomaten toe.
  7. Wacht nog ongeveer 2 minuten en rasp Parmezaanse kaas over de champignons en roer door elkaar.
  8. Schenk de Toscaanse champignons in een schaal en rasp er nog een beetje Parmezaamse kaas over met fijn gesneden peterselie en serveer direct met het vlees.

Bereiding cowboy butter saus

  1. Snipper de verse bieslook en peterselie fijn.
  2. Pel de knoflook en snijd fijn of pers deze later uit in de saus.
  3. Zet een pannetje op het vuur en smelt de boter langzaam.
  4. Pers de citroen en voeg het sap toe aan de gesmolten boter.
  5. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe aan de saus en meng goed door elkaar.

Bereiding T-bone steak

  1. Haal de t-bone steak een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling. Let wel op de dikte van de steak gezien het ook soms twee dagen kan duren voordat deze ontdooit is.
  2. Verwijder ongeveer een uur voor de bereiding de verpakking en dep het vlees droog. Breng vervolgens op smaak met zout en dek af zodat vlees langzaam op temperatuur kan komen.
  3. Maak je kamado aan en zorg voor directe en indirecte hitte met een temperatuur van rond de 120 graden.
  4. Leg het vlees op het rooster boven het indirecte gedeelte en grill het vlees tot een kerntemperatuur van 46 graden. Draai het vlees na ongeveer 20 minuten een keer om zodat beide zijden gelijkmatig garen.
  5. Haal het vlees van het rooster bij de gewenste kerntemperatuur en regel de kamado naar een temperatuur van 250 graden door alle schuiven helemaal open te zetten.
  6. Leg het vlees terug op het rooster boven het directe gedeelte en grill het vlees tot het mooi goudbruin is aan beide zijden. Controleer of de kerntemperatuur nu rond de 56 graden is.
  7. Verwijder tenslotte de T-bone steak van het rooster en laat ongeveer 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  8. Snijd het vlees aan en serveer direct met de cowboy butter saus en de Toscaanse champignons.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!