T-bone steak van de BBQ
Chefkok Inamood | 12 januari 2023
Recept printenKies zelf de gewenste leverdag
Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Een T-bone steak van de BBQ is niet iets wat regelmatig op mijn barbecue ligt, maar als ik er eentje maak is het puur genieten. Het is een super mooi stuk vlees om te bereiden en helemaal niet moeilijk. Wanneer je een mooie T-bone serveert en aansnijdt op de tafel zullen je gasten ook genieten van de heerlijke BBQ geur en genieten tijdens het eten.
Wanneer je de T-bone bekijkt zie je in het midden een bot zitten in de vorm van een T. Het bot scheidt twee stukken vlees, namelijk de entrecote en de kleinere ossenhaas. Er is ook een andere variant met de naam Porterhouse steak. Deze heeft als kenmerk dat de ossenhaas groter is omdat hij gesneden wordt van het achterste deel van de dunne lende. Wanneer je een Porterhouse steak wil bestellen moet je altijd goed opletten omdat sommige slagers of winkels er misbruik van maken door een T-bone steak te verkopen als een Porterhouse steak. Hier kun je meer geld voor vragen omdat de ossenhaas een duurder stuk vlees is. Informeer dus goed als je er eentje koopt.
Om een T-bone goed te bereiden op de BBQ is het belangrijk dat je goed let op de dikte van het stuk vlees. De dikte bepaald namelijk de manier van bereiding. Is de steak dikker dan 2 cm. dan grill je het vlees zoals hieronder beschreven. De steak ga je dan bereiden volgens de reverse sear techniek wat eigenlijk inhoud dat we de steak eerst indirect gaan bereiden tot een bepaalde temperatuur en daarna nog even dichtschroeien boven de kolen. Op deze manier krijg je dat het grootste gedeelte van de steak medium-rare is en maar een dunne ring well done. Dit is natuurlijk wat je wil bij zo’n mooi stuk vlees. De kunst bij een T-bone steak is om beide stukken vlees perfect te garen. De ossenhaas zal sneller garen dan de entrecote doordat de ossenhaas een mager stukje vlees is en natuurlijk kleiner van formaat. Hier moeten we rekening mee houden tijdens het plaatsen van de T-bone steak op de BBQ. Serveer dit heerlijke stuk vlees met bijvoorbeeld een salsa verde en met zelfgemaakte friet. Voor mij hoeft er niet altijd een saus bij een goed stuk vlees maar soms is het ook wel lekker!
Is je steak dunner dan 2 cm zoals onze T-bone steak uit Nieuw-Zeeland? Dan grill je het vlees direct boven de kolen op een temperatuur van 250 graden. Je schroeit het vlees dan snel dicht en door regelmatig te keren krijgt het vlees de perfecte garing. Na het bereiken van de gewenste kerntemperatuur laat je het vlees nog 5 minuten rusten voordat je het aansnijd.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.