• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
steak taco

Een perfect zomer gerecht!

Wij zijn hier gek op taco’s en niet alleen op dinsdag! Een steak taco is een eenvoudig gerecht wat ideaal is voor op de camping. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en tijdens de bereiding van het vlees kun je de overige voorbereidingen treffen. In dit recept gebruikte ik een entrecote, maar je kunt het maken met iedere steak die jezelf lekker vindt. De bereiding van de steak taco is beschreven voor een hele entrecote van ongeveer 700 gram. Je kunt het vlees echter ook in plakken barbecueën. Je legt het vlees dan boven directe hitte en niet zoals in de beschrijving eerst indirect. Het vlees gril je dan aan iedere zijde voor ongeveer 2 minuten tot het vlees de gewenste kerntemperatuur heeft.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 entrecote
 • 12 kleine toritalla's
 • Chimichurri
 • 1 avocado  
 • 3 tomaten
 • sla naar keuze
 • 1 pakje feta kaas

In dit recept gebruikte ik de Weber Go Anywhere op houtskool. Hij is echter ook verkrijgbaar op gas en is een ideale barbecue voor op de camping. Doordat de WGA compact is neemt hij ook niet veel plek in. Je kunt een kleine kolenstarter in de WGA leggen plus bijvoorbeeld een kerntemperatuurmeter en BBQ tang. Op deze manier heb je nog genoeg plek in je auto en kun je zelfs een barbecue meenemen. De WGA is standaard niet voorzien van een temperatuurmeter en daarom gebruik ik altijd de Meater+ zodat je ook de omgevingstemperatuur weet in de barbecue.

Tortilla’s

Ik hoor je al denken we gebruiken tortilla’s in het recept maar er staat dat het steak taco’s worden! Een tortilla is alleen het pannenkoekje dat de vulling vast houdt. De taco is namelijk een tortilla met vulling. De schelpen die we kunnen kopen in de supermarkt wat wij taco’s noemen is iets wat verzonnen is door de industrie. Een taco is dus niks meer of minder dan een gevulde tortilla.

Voorbereiding

 1. Haal de entrecote uit de koeling ongeveer een uur voordat deze op de barbecue gaat.
 2. Breng de entrecote vervolgens op smaak met zout en laat het zout ongeveer 30 minuten intrekken voordat je deze op de barbecue legt.
 3. Snijd de tomaten en de feta in blokjes.
 4. Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit. Neem een lepel en haal het vruchtvlees uit de schil en snijd deze in blokjes.
 5. Maak de chimichurri volgens het recept dat je kunt vinden door op de link te klikken.

Bereiding steak taco

 1. Maak de WGA of andere barbecue aan en zorg ervoor dat je een direct en indirect deel hebt. Zelf vul ik een kolenstarter voor de helft gezien dit voldoende is voor de WGA. Schud de kolen in de WGA en leg ze aan 1 zijde en sluit de deksel en zet de schuiven voor een deel open.
 2. Voorzie de entrecote van een kerntemperatuurmeter en leg het vlees boven het indirecte gedeelte van de WGA met het vet gedeelte naar boven. Het vet gaat smelten en geeft op die manier meer smaak aan je vlees. De temperatuur in de WGA was rond de 140 á 150 graden tijdens de bereiding.
 3. Plaats de deksel terug op de WGA en wacht tot het vlees een kerntempratuur heeft van rond de 50 graden.
 4. Haal de deksel van de barbecue en zorg dat de kolen weer op temperatuur komen zodat je de entrecote kan af grillen boven directe hitte. Leg het vlees in de tussen tijd even op een snijplank. Je kunt ook vooraf een kolenstarter een beetje vullen zodat je hete kolen hebt voor het af grillen. Dit is echter niet direct noodzakelijk gezien je nog genoeg kolen hebt in de WGA. Het duurt alleen even iets langer om de WGA weer heet te laten worden.
 5. Grill nu de entrecote aan alle zijden af voor ongeveer 1 á 2 minuten per zijde.
 6. Haal het vlees van de barbecue en laat deze even rusten onder een schone theedoek.
 7. Snijd het vlees in repen en vul hiermee de kleine tortilla’s door te starten met een beetje sla, entrecote, chimichurri en hierna de overige groenten en kaas.

Serveer direct of laat iedereen zijn eigen taco maken.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!