• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
gegrilde eendenborst

Fingerfood wie is er niet gek op!

Fingerfood met gegrilde eendenborst geserveerd in een wrap gemaakt van sla is echt eens wat anders. Wij weten zeker dat je familie en vrienden ermee kunt verrassen tijdens een feestje. Het bereiden van de gegrilde eendenborst is niet veel werk maar het maken kost wat tijd. Met de juiste voorbereiding gaat het zeker goedkomen.

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilet
  • Romana sla
  • taugé
  • 1 wortel
  • 1 komkommer
  • 2 bosui
  • 1 rode paprika
  • 1 rode chilipeper
  • verse koriander
  • teriyaki saus
  • zout en versgemalen peper

Ingrediënten Eiermie

  • 100 gram eiermie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 eetlepel kurkuma
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • versgemalen peper

Wat het leuke aan dit gerecht is dat het vol van kleur is en het smaakt echt geweldig. Het snijden van de ingrediënten kun je al ruim vooraf doen en dan afgedekt in de koeling plaatsen tot gebruik. Het maken van de wraps is veel werk maar je kan natuurlijk ook alles op tafel zetten in kommetjes. Op die manier kan iedereen zijn eigen sla-wrap samenstellen.

Je kunt dit gerecht natuurlijk ook combineren met andere soorten vlees. Wanneer je niet houd van gegrilde eendenborst kun je ook een lekkere steak gebruiken. Of wat dacht je van bijvoorbeeld kippendijnen of pulled chicken. Je kunt natuurlijk ook een combinatie maken van diverse soorten vlees zodat mensen kunnen kiezen.

Wil je eendenborstfilet kopen om dit heerlijke recept te bereiden? Bekijk dan ons product en voeg het eenvoudig toe aan je winkelwagen.

Voorbereiding sla-wraps

  1. Haal ten eerste de eendenborstfilet een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en de rode peper en snijd fijn. Snijd niet te grof gezien je er een wrap mee gaat vullen.
  3. Maak de bosui schoon en snijd in ringen.
  4. Snijd vervolgens de komkommer in dunne repen en rasp de wortel nadat je deze hebt schoongemaakt.
  5. Verwijder de slablaadjes van de romana sla en spoel de blaadjes af met water.
  6. Haal de eendenborst uit de verpakking en dep droog met keukenpapier. Snijd vervolgens het vet kruiselings in en probeer niet het vlees te raken.
  7. Wrijf het vet in met zout en strooi een beetje zout op het vlees. Dek de filets af met vershoudfolie en plaats terug in de koeling.

Voorbereiding eiermie

  1. Kook ligt gezout water en schenk dit in een kom en leg de eiermie erin. Je kunt de kom op pan dan gewoon meenemen naar buiten bij de barbecue.
  2. Wacht tot de eiermie gaar is en haal deze uit het water.
  3. Spoel de eiermie goed onder de kraan om het overtollige zetmeel te verwijderen.
  4. Leg de mie terug in de pan en voeg alle ingrediënten toe zoals de sojasaus, kurkuma, kerriepoeder, gember, knoflook en zwarte peper. Roer alles goed door elkaar.

Bereiding gegrilde eendenborst sla-wrap

  1. Laat de eendenborst een uur voor de bereiding op kamertemperatuur komen.
  2. Maak vervolgens je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten één plate setter en de roosters. We gaan namelijk indirect en direct barbecueën. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 200 graden.
  3. Leg het vlees op het rooster boven het directe gedeelte met de vet zijde omhoog en niet op het rooster.
  4. Draai het vlees na twee minuten om en grill op de vet zijde. Let wel op voor de vlammen gezien het vet wat gaat druipen zorgt voor vlammen. Het vet moet krokant worden en niet verbranden.
  5. Verplaats de eendenborstfilet naar het indirecte gedeelte en grill tot een kerntemperatuur van 52 graden.
  6. Haal het vlees van het rooster en laat het ongeveer 5 minuten rusten.
  7. Grill in de tussentijd de taugé in een skillet. Dit duurt maar een paar minuten.
  8. Snijd de gegrilde eendenborst in dunne plakken.
  9. Nu is het tijd om de romana sla te vullen met alle ingrediënten. Schenk als laatste een beetje teriyaki saus over het gerecht en een beetje fijn gesneden koriander.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!