• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 75 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
steak pasta

Een heerlijke pasta met steak!

Pasta is wat ons betreft een perfect gerecht om te bereiden voor door de week. Echter deze pasta met onze ribeye heeft wat tijd nodig gezien we de ribeye in zijn geheel gaan garen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er steaks van te snijden en dan staat dit gerecht binnen 30 minuten op tafel.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ribeye (ongeveer 700 gram)
  • 1 kg rigatino
  • 250 gram Parmezaanse kaas
  • 60 gram kappertjes
  • 1 bakje cherrytomaten
  • bosje verse platte peterselie
  • groene olijven
  • kalmata olijven
  • 250 ml pasta water
  • 3 teentjes knoflook
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

In dit recept hebben wij rigatine pasta gebruikt. Je kunt echter iedere pasta soort gebruiken die jezelf lekker vindt.

Het is een steak pasta en wij maakte gebruik van onze ribeye aan het stuk. Wij hebben ervoor gekozen om het vlees in zijn geheel te garen. Je kunt er natuurlijk ook steaks van snijden om de bereidingsduur te verkorten. Voor dit gerecht kun je iedere rundvlees steak gebruiken die je lekker vindt. Een entrecote of skirt steak past ook perfect in dit gerecht wat ons betreft.

Wij hebben het gerecht bereid op de BBQ. Dit kan natuurlijk ook gewoon op het fornuis. Bak dan het vlees tot de gewenste kerntemperatuur en volg onderstaande stappen.

Ben je toevallig nog opzoek naar een ander lekkere pasta recepten van de BBQ? Check dan eens deze Romige Steak Fettuccine!

Pasta alla Puttanesca

Onze Italiaanse lezers zullen denken dit is zeker geen puttanesca omdat er geen ansjovis inzitten. Maar het is ook een beetje afhankelijk waar je het eet in Italië. Er zijn zoals bij de meeste gerechten veel varianten. Naar ons idee gaat het ook meer om de saus in dit recept en hoe je deze maakt. Het gerecht is namelijk super snel klaar doordat de saus op basis is van pastawater. De saus op zichzelf heet sugo alla puttanesca in het Italiaans. Wanneer we sugo vertalen dan kom je op zout van smaak. Het blijft voor mij een Italiaans recept door het gebruik van olijven, tomaten, kappertjes, Parmezaanse kaas en pasta. Door het gebruik van olijven en kappertjes blijft het zoutig van smaak. Traditioneel serveren ze er spaghetti bij maar wij hebben gekozen voor een ander soort pasta.

steak pasta van de bbq

Voorbereiding

  1. Haal ten eerste het vlees een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog ongeveer 30 minuten voor de bereiding. Breng het vlees op smaak met zout en laat op kamertemperatuur komen.
  3. Pel de knoflook en snipper fijn.
  4. Verwijder de pitten van de olijven en snijd door de helft samen met de tomaten.
  5. Zorg dat je een hele lekkere Parmezaanse kaas hebt en rasp deze.

Bereiding rib-eye

  1. Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Plaats na ongeveer 5 minuten één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit de deksel en wacht tot de kamado een temperatuur heeft van 150 graden.
  2. Plaats het vlees op het rooster boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel tot de ribeye een kerntemperatuur heeft van 50 graden.
  3. Je kunt in de tussentijd de pasta alvast koken in water maar je kan ook wachten tot net voordat het vlees de juiste kerntemperatuur heeft. Vergeet niet om het pasta water te bewaren.
  4. Verwijder de ribeye van de barbecue bij 50 graden en stook de barbecue op naar 250 graden. Grill daarna het vlees rondom bruin tot een kerntemperatuur van 56 graden voor medium.
  5. Haal het vlees vervolgens van het rooster en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Bereiding steak pasta

  1. Nu is het tijd om het pasta gerecht te maken door de skillet op het rooster te plaatsen en deze even op te warmen. Je kunt deze stappen natuurlijk ook op het fornuis doen mocht je geen skillet ter beschikking hebben.
  2. Schenk een beetje olijfolie in de skillet en bak de knoflook heel even aan.
  3. Voeg vervolgens de kappertjes, olijven en de cherrytomaten toe.
  4. Bak tot de cherrytomaten zacht zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg de pasta toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Strooi de Parmezaanse kaas over de pasta en schenk het pasta water erbij en roer.
  7. Wacht tot de kaas is gesmolten en roer nogmaals. Proef de pasta en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  8. Snijd de steak in repen en serveer samen met de pasta. Je kunt de gesneden steak net zoals op de foto ook op de pasta leggen en om het helemaal af te maken nog wat fijn gesneden peterselie toevoegen.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!
10% korting!