• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 60 minuten
Bereiding 2 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Barbecue
bbq kip pizza

Een heerlijke pizza met pulled chicken!

Een pizza die je tegenwoordig veel in de supermarkt ziet is een BBQ kip pizza met barbecuesaus. Het heet dan vaak een BBQ pizza of een pulled chicken pizza. Het is tevens een pizza die ik graag zelf bereid op de barbecue of zoals dit keer in een houtoven. Het grote verschil vind ik persoonlijk dat de pizza binnen 2 minuten klaar is en dat mijn pizza’s uit de BBQ vaak een beetje bleek zijn. Tevens krijg je ze in een houtoven veel knapperiger dan in een BBQ.

Ingrediënten

 • basis recept pizza deeg
 • basis recept tomatensaus
 • 1 pulled chicken
 • 1 bol mozzarella
 • 1 rode ui
 • 100 gram spinazie
 • 250 gram cherry tomaten
 • barbecuesaus
 • olijfolie

Pulled chicken van de BBQ

Er zijn diverse manieren om kip te krijgen voor de bbq kip pizza en één van de makkelijkste manieren is om kip te gebruiken die je overhebt. Wanneer je een dag voor het maken van de pizza gegrilde kip maakt op de barbecue en je hebt er vlees van over kun je dat perfect gebruiken voor de pizza. Een andere manier is om kipfilet te koken in bouillon en daarna uit elkaar te pullen. Wil je toch graag de kipfilet bereiden op de barbecue zodat je ook een barbecue smaak krijgt en je hebt geen kip over check dan mijn recept voor de swineapple. In dit recept staat de bereiding hoe je pulled chicken kan maken op de barbecue. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om het lekker makkelijk te maken voor jezelf.

Voorbereiding

 1. Start met het maken van de deeg gezien deze vier uur moet rijzen. Klik op de link om naar het recept te gaan van de pizza deeg.
 2. Hierna kun je alvast starten met de tomatensaus gezien deze afgekoeld moet zijn voordat je start met het beleggen van de pizza. Wanneer deze nog warm is wordt het moeilijker om de pizza op de pizzasteen te krijgen. Klik op de link om naar het recept te gaan voor de basis tomatensaus.
 3. Pel de rode ui en snijd deze in halve ringen.
 4. Verwijder het kroontje van de cherry tomaten en snijd ze in vieren.
 5. Was de spinazie en snijd ze eventueel 1 keer door zodat de stukken niet te groot zijn of neem baby spinazie.
 6. Snijd de mozzarella in plakken.
 7. Maak je pizza door het bol deeg te vormen in een ronde pizza. Mij lukt het ook nog niet om ze mooi rond te maken maar het gaat om de smaak zeg ik maar altijd. Rol de deeg niet uit met een deegroller omdat op deze manier al de lucht eruit gaat en de pizza minder knapperig wordt tijdens de bereiding.
 8. Voorzie de pizza met de tomatensaus en beleg hem vervolgens met de pulled chicken, tomaten, spinazie, uien, barbecuesaus, mozzarella geraspte kaas en wat olijfolie.

Bereiding BBQ kip pizza

 1. Maak de BBQ aan om pizza’s te bereiden of zoals ik heb gedaan maak de houtoven aan. Bij de houtoven duurt het ongeveer 2 uur voordat deze een temperatuur heeft bereikt van 400 graden. Ik controleer altijd met een infraroodmeter of de temperatuur van de steen rond de 415 graden is. Dit is de ideale temperatuur om pizza’s te bereiden. Zorg ervoor dat je nog steeds vlammen hebt achterin de oven omdat deze over de pizza gaan zodat de bovenzijde voldoende hitte krijgt zodat de kaas gaat smelten.
 2. Voorzie de pizzaschep met een beetje bloem en schuif de pizza erop.
 3. Schuif de pizza in de houtoven en blijf bij de pizza en draai hem regelmatig met een ronde pizzaschep.
 4. De pizza is klaar wanneer de kaas is gesmolten. Dit duurt max 2 minuten per pizza bij een steen temperatuur van 415 graden.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!