• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €70,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
steak fettuccine

Een eenvoudige smaakvolle pasta om te bereiden!

Wij zijn gek op Italiaans eten en maken daarom graag minimaal één keer per week een pasta gerecht. Dit is ook ideaal te bereiden op de barbecue door gebruik te maken van een skillet. Een lekkere gegrilde steak combineren met een romige fettuccine is echt geweldig. Voeg wat groente toe en je hebt een eenvoudig gerecht wat zo klaar is. Alles direct bereiden op de barbecue en geen gedoe met een indirecte zone.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 entrecote steaks
  • 500 gram fettuccine
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels bakboter
  • 1 eetlepel bloem
  • kerstomaten
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 100 gram baby spinazie
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

In dit recept heb ik dit keer de entrecote gebruikt. Je kunt iedere steak gebruiken die je lekker vindt zoals bijvoorbeeld een ribeye steak. Voor de romige steak fettuccine maakt het niet uit. Neem een steak die niet al te dik is zoals ik heb gedaan zodat deze binnen zes minuten klaar is op de barbecue. Wanneer je één dik stuk neemt moet je hem eerst indirect garen. Hierdoor is de bereiding veel langer en kun je niet het gehele gerecht maken in één keer.

fettuccine

Voorbereiding

  1. Snipper de knoflook en snijd de tomaten door de helft.
  2. Maak de champignons schoon en verwijder het steeltje en snijd ze vervolgens in vieren.
  3. Zet een pan water op het vuur en breng deze aan de kook.
  4. Kook de fettuccine beetgaar en spoel ze af onder koud water zodat ze niet gaan plakken.
  5. Maak de babyspinazie schoon.

steak

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten het rooster. We gaan namelijk direct grillen boven de kolen. Bij de Kamado Joe kun je 1 rooster in de onderste positie plaatsen en de andere in de bovenste. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 250 graden.
  2. Wanneer de kamado op temperatuur is kun je de skillet plaatsen zodat deze ook opwarmt. Plaats hem dan op het bovenste rooster zodat er meer afstand is tussen de kolen en de skillet.
  3. Wrijf de steaks in met wat olijfolie en breng ze op smaak met wat zout.
  4. Leg de steaks op het onderste grillrooster in je kamado en voeg de klontjes boter toe in de skillet.
  5. Wacht tot de boter is gesmolten en voeg de knoflook en de champignons toe. Roer alles goed door elkaar en wacht even.
  6. Voeg nu de bloem toe en roer goed tot deze geheel is opgenomen.
  7. Draai in de tussen tijd de steaks om. Het is ongeveer drie minuten per zijde.
  8. Schenk de slagroom toe en breng deze aan de kook en wacht even tot hij iets dikker is geworden.
  9. Nu is het tijd om de fettuccine toe te voegen en alles goed door elkaar te roeren. Dit werkt het beste met een tang en zorg dat de saus overal zit.
  10. Voeg de spinazie en de Parmezaanse kaas toe en roer alles weer goed door elkaar.
  11. Haal de steaks van het rooster en laat ze even rusten onder een schone theedoek.
  12. Als laatste kun je de tomaten toevoegen en roer alles weer door elkaar.
  13. Breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper.
  14. Snijd de steak in repen en maak de borden op.
  15. Maak het af door een beetje verse bladpeterselie toe te voegen.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Handig voor je recept!
  • Inkbird IHT-1P

    Inkbird IHT-1P digitale vleesthermometer

    34,99
  • RVS bbq tang

    RVS Barbecue tang

    1 stuks
    18,90
  • aanmaak wokkels

    Aanmaak wokkels

    24 stuks
    4,45
Logo
Mega Actie! Bekijk onze acties! Kortingen tot 50%
Bestel nu!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?