• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 2 personen
Keuken Herfst
Steak frites

Snel, simpel en zo lekker!

Een gerecht wat iedereen zeker wel een keer heeft gegeten is natuurlijk steak frites met pepersaus. Een perfecte combinatie en super lekker om te bereiden. Gewoon voor als je zin hebt in iets lekkers en makkelijks. Je hoeft natuurlijk niet zelf friet te maken maar dat is wel het lekkerste! Wij hebben gekozen voor de ribeye steak grasgevoerd. Maar je kunt iedere steak kiezen die je lekker vindt!

2 personen

Ingrediënten 2 personen

  • 2 ribeye steaks
  • 700 gram vastkokende aardappelen
  • 1 kleine ui 
  • 1 eetlepel  bloem
  • 1 eetlepel  peperkorrels
  • 250 ml  runderbouillon
  • 100 ml  kookroom
  • roomboter
  • geklaarde boter
  • zout en versgemalen peper

Bereiding pepersaus

  1. Verhit een beetje boter in een steelpan en fruit de ui even aan voor een aantal minuten.
  2. Voeg de bloem toe en zorg dat deze is opgenomen door te roeren.
  3. Bak de bloem voor een aantal minuten mee tot deze gaar is.
  4. Meng de runderbouillon met de kookroom.
  5. Schenk nu beetje bij beetje de runderbouillon met kookroom toe en blijf roeren tot je een saus hebt.
  6. Voeg de peperkorrels toe en laat de saus langzaam koken.
  7. Proef de saus en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  8. Kook de saus langzaam tot de gewenste dikte.

Bereiding Steak Frites

  1. Haal een dag voor de bereiding de ribeye uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking van de ribeye en dep droog met keukenpapier ongeveer 30 minuten voor de bereiding.
  3. Breng het vlees op smaak met zout.
  4. Schil de aardappelen en snijd er frietjes van en spoel goed af onder stromend water.
  5. Zet een friet pan aan op 150 graden en zorg dat de friet goed droog is. Bak de friet voor ongeveer 5 minuten. Ze mogen nog niet goudbruin worden.
  6. Haal de friet uit de frituurpan.
  7. Zet een pan op hoog vuur op het fornuis en smelt de geklaarde boter. Bak de ribeye aan beide zijden tot deze goudbruin is.
  8. Zet het vuur lager en voeg koude roomboter toe en draai de ribeye regelmatig tot deze medium gebakken is.
  9. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  10. Regel de frituurpan naar 180 graden en bak de friet tot deze goudbruin is.
  11. Serveer de steak met frites en zelfgemaakte pepersaus.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!