Terug

Entrecote steak | dry aged

Entrecote steak | dry aged

17,40

€58 p/kgOngeveer 300 gram
Onze Dry Aged Entrecote, is rijker en intenser geworden met elke dag van de zorgvuldige rijping.

Voor 22:00 uur besteld, de volgende avond thuis geleverd

Bezorging
  • Gratis thuisbezorgd

    Bestellingen vanaf €75,- in Nederland

  • Topkwaliteit vlees

    Uit eigen vleesgroothandel

  • Vers ingevroren

    Smaak & kwaliteitsgarantie

  • Kies zelf je leverdag

    Tussen 17 en 22 uur bezorgd

Verdere informatie

Proef de weelde van perfect gerijpte smaken. Onze Dry Aged Entrecote, een culinair hoogtepunt dat de tand des tijds heeft doorstaan en rijker en intenser is geworden met elke dag van de zorgvuldige rijping. De krachtige en volle smaak van deze dry aged entrecote is een ervaring die je niet wilt missen – een eerbetoon aan de kunst van het ouder worden en een feest voor je smaakpapillen.”

Dry aged vlees

Dry aged vlees is een speciale delicatesse die steeds populairder wordt bij fijnproevers over de hele wereld. Het is een techniek die al eeuwenlang wordt gebruikt om de smaak en de textuur van vlees te verbeteren. Het resultaat is een stuk vlees van uitzonderlijke kwaliteit.

Het proces van dry aging begint met het selecteren van een stuk vlees van hoge kwaliteit. Denk daarbij aan een entrecote of een rib-eye. Vervolgens wordt opgehangen in een speciale kamer waar de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie nauwkeurig worden gecontroleerd. Tijdens het rijpen verliest het vlees vocht, waardoor het natuurlijke enzymatische proces wordt gestimuleerd. De smaak ontwikkelt zich en intensiveert hierdoor.

De bereiding van dit heerlijke vlees is niet anders dan andere steaks. Het enige is door de smaak van het vlees is het zonde om teveel smaakmakers te gebruiken. Het op smaak brengen met alleen zout is daarom volgens ons ook voldoende. Doe dit ongeveer 30 minuten voor de bereiding en bak het vlees tot perfect. Bak of grill de entrecote medium-rare of medium voor de perfect beleving.

Herkomst dry aged entrecote

Het Ierse John Stone dry aged beef ondergaat een strenge selectie door John Stone voordat het wordt toegelaten. Zo komt ca. 5 tot 10% van de Angus- en Herefordrunderen in aanmerking voor het prachtige John Stone label.

In de speciale rijpingskamers wordt dit vlees onder een nauwkeurig gecontroleerd klimaat tot op het bot gerijpt voor een periode van ten minste 21 dagen. Door de werking van o.a. de enzymen in het vlees wordt het vlees botermals.

Het vlees wordt gebruikt door vele sterrenchefs in de hele wereld en heeft in 2017 nog de World Steak Challenge gewonnen met een dry aged rib eye.

Ben je toch opzoek naar iets anders? Dan kunnen wij ook onze entrecote USA prime aanbevelen.

Je Entrecote steak | dry aged eenvoudig besteld & geleverd

Bedrukte portioneerfolie

Zorgvuldig verpakt

Bedrukte portioneerfolie van INAMOOD en 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Nieuw binnen de Nederlandse markt.

Recyclebare verpakking

Uniek in Nederland

Omverpakking per kilo (pouch) 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Scheiden is eenvoudig door de Off-Black zwarte zakken.

Verzenddoos

Innoverende isolatie koelbox

Verzenddoos van karton en 100% recyclebaar. Opgebouwd uit golfkarton en honingraadplaten en dat maak het een innoverende isolatie koelbox,