• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
fruit pizza

Een perfect nagerecht voor de zomer!

Damn dit is een nagerecht waar je gasten versteld van staan. Hoe verzin je het, een pizza met fruit en chocolade van de barbecue.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

 • 2 kant-en-klare pizzabodem
 • 1 bakje frambozen
 • melkchocolade
 • 1 bakje bramen
 • 1 bakje blauwe bessen
 • mini marshmallows

Laatst ben ik op een Weber cursus geweest bij Roy Hochstenbach van Grillpassie Limburg omdat de setting prachtig is daar. De cursus wordt namelijk gegeven bij kasteel Schaloen waardoor je een prachtige setting krijgt om te genieten tijdens het barbecueën. We maakte daar als nagerecht deze heerlijke pizza. Ik was zo enthousiast dat dit recept zeker niet mag ontbreken op onze website.

Je kunt zelf pizzadeeg maken, maar in dit recept heb ik ervoor gekozen om te werken met een kant-en-klare pizzabodem die je gewoon in alle supermarkten kunt krijgen. Een ander leuk nagerecht om te maken zijn Oreo S’mores op de BBQ.

Bereiding Fruit Pizza

 1. Maak de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone met een keteltemperatuur van 260 graden.
 2. Leg de pizzasteen op de barbecue en verwarm deze voor ongeveer 15 minuten zodat hij goed heet is.
 3. Rol de deeg uit en laat deze liggen op het bakpapier. Snijd eventueel de randen van het bakpapier in de vorm van de pizzasteen. Het is belangrijk om de deeg op het bakpapier te laten zodat hij niet gaat plakken aan de steen.
 4. Versier de pizzabodem met stukjes melkchocolade of andere chocolade die goed smelt. Ik heb gemerkt dat pure chocolade lastiger te smelten is en daarom zou ik die niet gebruiken bij dit gerecht.
 5. Verdeel het verse fruit over de pizzabodem en maak het af met de mini marshmallows.
 6. Leg nu de pizzabodem met bakpapier op de pizzasteen en sluit de deksel.
 7. Verwijder na ongeveer 1 a 2 minuten het bakpapier onder de pizzabodem en sluit de deksel weer tot de chocolade gesmolten is en de pizzabodem gaar is.
 8. In een kleine 10 minuten heb je een geweldig dessert wat, geloof mij gewoon echt smullen is.

Tip: Haal genoeg spullen in huis voor dit recept want je blijft er gewoon van eten. Ben je met een grotere groep dan is dit ook echt een aanrader gezien het makkelijk is om te maken en kost niet veel tijd.

Ben je opzoek naar andere nagerechten om te bereiden? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie nagerechten waar je een compleet overzicht vindt.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!