• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Biefstukspies

Een smaakvol en makkelijk BBQ gerecht!

Een biefstukspies in een heerlijke marinade en als bijgerecht gevulde paprika. Allemaal bereid op de BBQ en geweldig van smaak. Het is een makkelijk gerecht wat je geheel kan voorbereiden in de ochtend bijvoorbeeld. Op deze manier kun je lekker relaxed achter de barbecue staan gezien het na een kleine 15 minuten al klaar is. De biefstukspies hoeft er maar heel even op en de gevulde paprika’s ongeveer 15 minuten.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten biefstukspies

  • 1 kg Entrecote aan het stuk
  • 125 ml olijfolie
  • 125 ml sojasaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel sambal
  • 2 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika

Ingrediënten gevulde paprika

  • 4 rode paprika's
  • 200 gram parelcouscous
  • 100 gram groene asperges
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • pijnboompitjes
  • 200 gram feta
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper

De gevulde paprika’s zijn gevuld met parelcouscous, maar je kunt natuurlijk ook normale couscous gebruiken. Je hebt ook de keuzen om de paprika’s geheel te vullen of om er bootjes van te maken. Het is maar net hoe je het zelf wil presenteren.

Biefstukspies vlees

Wanneer je deze heerlijke spies wil maken voor op de barbecue of grillpan sta je voor een keuze. Welk soort vlees ga je gebruiken voor deze spies. Wij hebben de biefstukspies gemaakt van onze entrecote aan het stuk. Dit omdat het vlees niet veel vet bevat. Je kunt echter iedere soort biefstuk gebruiken voor dit gerecht. Een ribeye aan het stuk zou ook een optie kunnen zijn. Echter doordat deze doorregen is met vet is het lastiger om er mooie blokjes van te snijden. De ossenhaas is natuurlijk ook een heel mooi stuk vlees om te gebruiken voor dit recept.

Voorbereiding biefstukspies

  1. Haal ten eerste de entrecote twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verder de ochtend voor de bereiding de verpakking en dep het vlees droog.
  3. Verwijder het vet van de entrecote of als je het lekker vindt kun je deze ook laten zitten.
  4. Snijd het vlees in vierkantenblokjes van ongeveer 2 centimeter.
  5. Pel de knoflook en snipper deze fijn.
  6. Neem een kom en voeg hierin de ingrediënten voor de marinade en roer alles goed door elkaar.
  7. Voeg de blokjes entrecote toe en meng deze door de marinade.
  8. Dek de kom af met vershoudfolie en plaats terug in de koeling tot gebruik.
  9. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in net zo’n grote vierkantenblokjes als de entrecote.
  10. Pel de ui en snijd door de helft en snijd in vierkantenblokjes.
  11. Rijg ten slotte net voor de bereiding de entrecote aan spiesen samen met de paprika en rode ui.

Voorbereiding gevulde paprika's

  1. Snijd ten eerste de kop van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  2. Kook vervolgens de couscous volgens de beschrijving op de verpakking.
  3. Pel daarna de ui en de knoflook en snipper fijn.
  4. Verwijder de uiteinde van de groene asperges en zijn in kleine stukjes van ongeveer 1 centimeter.
  5. Snijd de tomaten door de helft en verwijder het vruchtvlees en snijd vervolgens in blokjes.
  6. Zet een pan op het vuur en schenk er een beetje olijfolie in en fruit de ui aan met de knoflook.
  7. Voeg de groene asperges toe en bak even mee.
  8. Als laatste kun je de tomaten nog even mee bakken maar is niet strikt noodzakelijk. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  9. Bak in een pan de pijnboompitten tot ze mooi verkleurd zijn.
  10. Meng in een kom de couscous samen met groenten en de pijnboompitten.
  11. Vul de paprika’s met het mengsel en verkruimel de feta erover.

Bereiding biefstukspies op de BBQ

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk indirect en direct barbecueën.
  2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 180 graden en sluit daarna de schuiven tot de temperatuur stabiel blijft in de kamado. Laat ze wel een stukje open zodat er een luchtdoorstroming blijft en de houtskool niet uitgaat.
  3. Strijkt de paprika’s aan de buitenzijde in met een beetje olijfolie.
  4. Plaats de gevulde paprika’s op het rooster boven het directe gedeelte en sluit de deksel voor ongeveer 10 minuten.
  5. Open de deksel en verplaats de paprika’s naar het indirecte gedeelte en open de schuiven iets tot de temperatuur van de barbecue rond de 250 graden is.
  6. Leg ten slotte de biefstukspiesen op het rooster boven het directe gedeelte van de barbecue en sluit de deksel. Grill alle zijden voor ongeveer 2 minuten tot een kerntemperatuur van 56 graden is bereikt.
  7. Serveer de biefstukspies direct met de gevulde paprika en eet smakelijk!

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!