Ribeye BBQ: tips en tricks
Chefkok Inamood | 26 maart 2024
Recept printenKies zelf de gewenste leverdag
Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Ribeye BBQ, het hoe en wat! Of je nu een ribeye steak gaat bereiden of een hele ribeye op de BBQ kamado wij geven tips en tricks! Net als iedere bereiding zijn er diverse methodes om vlees te grillen. In dit recept leggen we uit hoe wij het doen. Ben je opzoek naar recepten dan neem eens een kijkje tussen onze BBQ recepten.
Ribeye op de BBQ of kamado is echt geweldig. Het verschil tussen een normale BBQ en kamado is meer het gemak. Bij een kamado blijft de temperatuur mooi stabiel, voor de rest is een BBQ rib eye een top idee. Het maakt voor de bereiding niet uit of je een kalfs rib eye BBQ bereid of een normale ribeye.
Wil je een ribeye kopen om te bereiden op de BBQ? Neem dan eens een kijkje in onze categorie waar wij diverse steaks en hele verkopen van diverse soorten runderrassen uit verschillende landen. Wil je alles weten over de ribeye met inspiratie recepten. Dan hebben wij een artikel geschreven met alles over de ribeye.
De rib eye BBQ tijd is afhankelijk van heel veel factoren en lastig om te beantwoorden. Je kunt echter als richtlijn aanhouden voor een hele ribeye ongeveer een uur en voor een stuk maximaal 10 minuten. Dit is echter allemaal afhankelijk van de temperatuur van de BBQ, dikte van het vlees en de start kerntemperatuur.
Een normale steak is meestal wel klaar binnen 5 en 10 minuten. Bij een hele ribeye is dat lastiger in te schatten. Zelf houd ik altijd een temperatuur van rond de 60 minuten aan.
Het is handig om te weten wat de rib eye BBQ kerntemperatuur moet zijn voor de bereiding en om daar een keuze in te maken. Houd er rekening mee dat de temperatuur nog ongeveer 4 graden stijgt tijdens het rusten. Wij adviseren om het vlees te grillen op medium of medium-rare maar zeker niet well done.
Het grillen van een ribeye op de BBQ is helemaal niet moeilijk als je met een aantal dingen rekening houd. Wij gaan het hieronder uitleggen hoe je volgens ons het beste een ribeye steak kunt grillen. Is de steak dikker dan 2 centimeter? Houd dan de methode aan van de hele ribeye.
Een hele ribeye op de BBQ bereiden we anders dan een steak. Dit heeft te maken met de dikte van het vlees. Wanneer je dit doet net als een steak is de hele ribeye BBQ verbrand aan de buitenzijde en nog rauw aan de binnenzijde. Hieronder leggen we uit hoe je het vlees het beste kunt bereiden.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.