• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 40 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
pulled pork pizza

Een geweldige pulled pork pizza!

Pulled pork pizza kun je kant en klaar kopen zodat je deze alleen nog maar hoeft te bereiden in de oven of op de BBQ. Zelf maken is natuurlijk het allerlekkerste met zelf gemaakt pizza deeg. Wij maakte deze pizza met onze kant en klare pulled pork. Je kunt natuurlijk deze ook vervangen door pulled beef of pulled chicken. Een andere heerlijke pizza van de BBQ is onze pizza spianata romana.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

 • pizzadeeg
 • barbecuesaus
 • 250 gram pulled pork
 • ontbijtspek
 • 1 rode ui
 • 500 gram kaas (Cheddar, mozzarella, jong belegen)
 • 4 cocktailtomaten
 • 2 stengels bosui
 • verse koriander

Je hoeft deze pizza natuurlijk niet te bereiden in een BBQ. In een oven is net zo makkelijk maar het voordeel op de BBQ is dat je de temperatuur veel hoger kunt instellen. Wanneer je de pizza toch in de oven gaat maken dan adviseren wij om toch een pizzasteen te gebruiken en de temperatuur van de oven op 250 graden te zetten. Wacht dan eerst 10 minuten tot de pizzasteen goed heet is.

Pizza maken op een kamado

Een pizza bakken in een kamado is helemaal niet moeilijk. Je moet echter wel met een paar dingen rekeninghouden. Zorg ervoor dat de kamado een temperatuur heeft van minimaal 300 graden en zorg dat de pizzasteen zo hoog mogelijk in de kamado staat. Dit heeft als reden dat de temperatuur bovenin de kamado het hoogste is.

Om de pizzasteen meer hoogte te geven leg ik altijd rvs hoekijzers onder de steen zoals op de foto. Wanneer de kamado de gewenste temperatuur heeft bereikt laat je de steen voor ongeveer 5 minuten opwarmen. Daarna kun je de pizza op de steen leggen en in ongeveer 10 minuten is de kamado klaar.

pizza op kamado

Om te zorgen dat je kamado makkelijk op temperatuur komt is het belangrijk om grote stukken houtskool te gebruiken. Hierdoor krijg je een goede lucht doorstroming in de kamado en bereikt hij makkelijk een temperatuur van tussen de 300 en 400 graden.

Voorbereiding

 1. Haal de pulled pork uit de vriezer een dag voor de bereiding en ontdooi langzaam in de koeling.
 2. Pel ten eerste de ui en snijd in halve ringen.
 3. Snijd de tomaten in schijven en maak de bosui schoon en snijd grof.
 4. Snipper de verse koriader fijn.
 5. Bak de ontbijtspek krokant in een pan of op de BBQ en maak er stukjes van.
 6. Rasp de kaas en meng de verschillende soorten door elkaar. Je kunt ook voor 1 soort kaas gaan zolang deze maar smelt.
 7. Maak van het pizza deeg een mooie bodem die past op de pizzasteen. Gebruik altijd bloem op de pizzaschep zodat de bodem niet blijft plakken aan de pizzaschep.
 8. Verwarm de pulled pork in een pan met een beetje barbecuesaus.
 9. Beleg ten slotte de pizza met de ingrediënten en start met het insmeren van de bodem met barbecuesaus.

Bereiding pulled pork pizza

 1. Voordat er pizza gebakken kan worden is het belangrijk dat de kamado helemaal schoon is en geen as in de asla ligt en geen kolen in de kolenmand. Vul de kolenmand daarna met grote stukken houtskool en maak aan.
 2. Leg vervolgens de plate setters op het rooster en plaats de rvs hoekijzers en de pizzasteen en sluit de deksel tot de kamado een temperatuur heeft van 300 graden.
 3. Wacht tot de pizzasteen goed heet is en leg de pizza op de steen. Sluit de deksel en wacht 10 minuten. Open de deksel en controleer of het pizzadeeg mooi verkleurd is en gaar.
 4. Haal de pizza van de kamado en sluit de kamado en wacht tot de pizzasteen weer voldoende hitte heeft opgenomen. Daarna kun je de volgend pizza bakken.

Ben je opzoek naar andere pizzagerechten om te bereiden? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie pizza recepten waar je een compleet overzicht vindt.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!