• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
lamskotelet BBQ

Een perfect gerecht voor de zomer!

Een perfecte combinatie met lamsvlees vinden wij altijd couscous. Dit keer hebben we lamskotelet bereid op de BBQ en voorzien van een zelfgemaakte dry rub. De smaken van de lamskotelet en de harissa yoghurt saus zorgen voor een geweldige smaak. Serveer met couscous en je hebt een heerlijke maaltijd.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg lamskoteletten
  • 2 eetlepels gemalen komijn
  • 2 eetlepels gemalen koriander
  • 250 ml volle Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels knoflookpoeder
  • 1 eetlepel harissa-pasta
  • 2 theelepels gedroogde munt
  • 2 theelepels karwijzaadjes
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Het is een heerlijk lente gerecht wat binnen 30 minuten op tafel staat. Je hoeft het niet op de BBQ te bereiden maar wat ons betreft zorgt dat voor net dat beetje extra smaak. Wij hebben gekozen voor lamkotelet op de BBQ maar je kunt natuurlijk ook ander lamsvlees gebruiken zoals een lamsrack. Je wrijft het vlees dan gewoon in met de dry-rub.

De harissa yoghurt saus kunnen wij echt aanbevelen om te maken. Het geeft een frisse smaak met pit aan het lamsvlees. Je kunt bij dit gerecht ook een lekkere salade serveren of net als wij hebben gedaan. Een aantal groenten grillen en dat combineren met couscous. Wij hebben gekozen voor pearl couscous maar je kunt de soort kiezen die je natuurlijk het liefste eet. Gebruik bijvoorbeeld courgette en paprika voor de couscous en grill tot ze gaar zijn.

lamskotelet met couscous

Voorbereiding

  1. Haal het vlees een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling. Gebruik je een lamsbout dan kun je deze het beste twee dagen voor de bereiding uit de vriezer halen.
  2. Meng in een kom alle kruiden om hiermee het vlees in te wrijven.
  3. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
  4. Wrijf het vlees in met een beetje olijfolie en breng op smaak met de kruidenmix. Dek de lamskoteletten af met vershoudfolie en plaats minimaal twee uur in de koeling.
  5. Schenk de Griekse yoghurt in een kom samen met een eetlepel harissa en roer goed door elkaar. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak.

Bereiding lamskotelet op de BBQ

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg daarna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit de deksel en regel de temperatuur naar 250 graden.
  2. Leg de lamkoteletten op de BBQ boven het directe gedeelte en grill beide zijden voor ongeveer 3 minuten. Wanneer ze mooi van kleur zijn kun je ze verplaatsen naar het indirecte deel en grillen tot een kerntemperatuur van 55 graden.
  3. Serveer de lamskoteletten direct met de harissa yoghurt en gegrilde groenten met parelcouscous.

Ben je opzoek naar andere gerechten die je kunt bereiden op een kamado? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie kamado recepten waar je een compleet overzicht vindt van alle recepten.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!